Tools voor freelancers

5 onmisbare gratis tools voor freelancers

leestijd: 2min | #freelancer | 9 april 2019 | Daan De Bock

Het internet staat bol van gratis online tools die je helpen met het managen van jouw workflow en het vereenvoudigen van je werkprocessen. In de wildgroei aan tools zijn al menig digital natives eindeloos verdwaald. Zie je het bos niet meer door de bomen? Twijfel je of je de zoveelste nieuwe messenger app moet downloaden of je nu al dan niet die beloftevolle time management applicatie moet installeren? Dan geven we je graag een kort overzicht van de enige tools die je als freelancer écht moet hebben in jouw arsenaal.

1.Toggl

Toggle is een time tracking applicatie die jou helpt om een exact beeld te krijgen van hoeveel tijd je spendeert aan een bepaalde taak. Voor freelancers die per uur werken is Toggle een belangrijke handlanger. Je zet Toggle aan wanneer je start met de taak en drukt op de knop wanneer je klaar ben. Easy peasy. Bovendien zie je in een overzichtelijk rapport hoe winstgevend jouw projecten zijn, want Time Is Money.

2. Trello

Trello is een online tool om projecten te structureren en organiseren. Hoe je dat doet, bepaal je helemaal zelf. Met een druk op de knop maak je gemakkelijk verschillende boards aan. Al jouw taken komen in overzichtelijke kolommen terecht. Taken kan je labelen en voorzien van deadlines (mét meldingen wanneer je taak verloopt). Deel je project op in bepaalde fases, en je opdrachtgever kan handig mee volgen waar de taak zit in de pipeline.

3. Calendly

Probeer je een afspraak in te plannen maar blijf je maar heen en weer mailen om de geschikte datum en tijdstip te vinden? Met Calendly loopt dat allemaal een stuk vlotter. Calendly is een online agendasysteem waarmee jouw klanten, leveranciers of partners zelf afspraken kunnen boeken in jouw agenda. Jij stelt op voorhand in welke momenten je beschikbaar bent en Calendly doet de rest. Ook is er een integratie mogelijk met Google, Outlook, Office 365 en iCloud. Op die manier ontstaat er nooit meer een dubbele boeking!

4. Slack

Slack is de Whatsapp voor zakelijke berichten. Snel een bericht sturen naar jouw opdrachtgever kan op die manier makkelijk gescheiden worden van jouw privé communicatie. Het handige aan Slack zit hem in de integraties met tools die je al gebruikt. Google Drive, Salesforce, noem maar op. Snel, gebruiksvriendelijk en gratis. Slack is een must!

5. Freedom

Gedaan met afleidingen, doelloos surfen op het internet en het dwangmatig checken van je sociale media kanalen. Freedom geef je jouw vrijheid terug. Via deze app blokkeer je makkelijk applicaties die jouw productiviteit in gedrang brengen. Je kiest zelf hoe lang je de apps op jouw telefoon wilt blokkeren en zal merken dat jouw productiviteit in rechte lijn stijgt. Hey wacht eens, de GIGHOUSE-app niet blokkeren hé 😉

GIG talks pt.2 – Financiële impact van Corona

24 november 2020 #GIG Talks

In de tweede episode van de GIG talks spreken onze freelancers over de financiële impact van de coronacrisis.

2 min.
Blog lezen
Gig Talks

GIG Talks pt.1 – Corona crisis

16 november 2020 #GIG Talks

Net voor de aanvang van de tweede coronagolf hebben wij het genoegen gehad om enkele freelancers aangesloten bij GIGHOUSE, uit te horen over de implicaties van Corona op hun leven, carrière en familie. Lees hier ons relaas.

7 min.
Blog lezen

Onderbezetting in jouw team? Een freelancer zet je snel op weg

13 oktober 2020 #Opdrachtgever

Pak de onderbezetting aan in jouw team. Mét freelancers.

5 min.
Blog lezen
Freelancers werken in start-up

WAAROM FREELANCERS DE PERFECTE WERKNEMERS ZIJN VOOR START-UPS

11 augustus 2020 #freelancer #Opdrachtgever

Freelancers alleen aan de slag bij grote bedrijven? Zeker niet! Ontdek hier waarom freelancers de perfecte werknemers zijn voor start-ups.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief