De voordelen van freelancen

De 4 grote voordelen van freelancen

leestijd: 2min | #freelancer | 24 augustus 2018 | Daan De Bock

#1. Vrijheid en flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen om als freelancer aan de slag te gaan, is dat je je eigen baas bent. Hierdoor ben je in staat om de perfecte work-life balans uit te bouwen. Het spreekt voor zich dat je als freelancer niet noodzakelijk een 9 to 5 job hebt en dat je je eigen agenda kan beheren. Bovendien heb je zelf de controle over de projecten die je aanneemt. Is een project te moeilijk of wil je even een langere periode rust nemen, dan doe je dit gewoon. Verder brengt deze vrijheid ook met zich mee dat je, indien je van thuis uit werkt, niet gebonden bent aan de regels van een bedrijf vb. woon/werk-verkeer, kantoor policy, dress codes e.d.. Je kan volledig je eigen ding doen!

#2. Diversiteit

Een freelancer heeft gedurende zijn carrière veel afwisseling. Je kan steeds nieuwe projecten aangaan bij nieuwe opdrachtgevers waardoor je steeds in verschillende sectoren terecht kan komen. Hierdoor doe je een heleboel extra ervaring op tijdens je opdrachten. Ook de werkomgeving van een freelancer kan zeer uiteenlopend zijn. Zo kan er bijvoorbeeld van thuis gewerkt worden, maar ook op kantoor bij de klant of in een co-working space.

 

#3. Persoonlijke ontwikkeling

Werken als freelancer biedt de mogelijkheid om, naast je vaste job, bezig te zijn met je echte passie. Je kan je eigen expertisegebied verder uitdiepen en je focussen op de dingen die je echt interesseren. Als freelancer doe je bovendien aan enorme zelfontplooiing. Denk maar aan al die bijkomstige zaken die je plots moet beheren waarvan je vooraf bijna geen kennis had zoals de boekhouding, de website, het klantenbestand, Google Analytics… Maar ook zal je je bezig houden met de verkoop en marketing van jouw dienst. Werken als freelancer biedt je de mogelijkheid om op zoveel diverse domeinen bij te leren, wat het natuurlijk een prachtige bijverdienste maakt!

#4. Money, money, money…!

Freelancen is dé ideale manier om stevig bij te verdienen. Omdat jij een specialist in je vakgebied bent en de opdrachtgever tijdelijk nood heeft aan deze expertise, heb je als freelancer meestal onderhandelingsmacht over je fee. We kunnen algemeen stellen dat het loon van een freelancer doorgaans aanzienlijk hoger ligt dan dat van reguliere bijverdieners. Maar ook fiscaal zijn er voordelen aan verbonden. Zo kan de freelancer steeds zijn arbeidskosten aftrekken (telefoon, elektriciteit, bureau-artikelen…). Bovendien wordt ook de BTW van je professionele uitgaven terugbetaald.

Aan de slag als freelancer? Dowload de GIGHOUSE-app en ontvang opdrachten op maat!

GIG talks pt.2 – Financiële impact van Corona

24 november 2020 #GIG Talks

In de tweede episode van de GIG talks spreken onze freelancers over de financiële impact van de coronacrisis.

2 min.
Blog lezen
Gig Talks

GIG Talks pt.1 – Corona crisis

16 november 2020 #GIG Talks

Net voor de aanvang van de tweede coronagolf hebben wij het genoegen gehad om enkele freelancers aangesloten bij GIGHOUSE, uit te horen over de implicaties van Corona op hun leven, carrière en familie. Lees hier ons relaas.

7 min.
Blog lezen

Onderbezetting in jouw team? Een freelancer zet je snel op weg

13 oktober 2020 #Opdrachtgever

Pak de onderbezetting aan in jouw team. Mét freelancers.

5 min.
Blog lezen
Freelancers werken in start-up

WAAROM FREELANCERS DE PERFECTE WERKNEMERS ZIJN VOOR START-UPS

11 augustus 2020 #freelancer #Opdrachtgever

Freelancers alleen aan de slag bij grote bedrijven? Zeker niet! Ontdek hier waarom freelancers de perfecte werknemers zijn voor start-ups.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief