fbpx
Freelancers werken in start-up

WAAROM FREELANCERS DE PERFECTE WERKNEMERS ZIJN VOOR START-UPS

leestijd: 5min | #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers | 20 september 2021 | Daan De Bock

De tijd is eindelijk aangebroken. Je product of dienst kent zijn eerste uitgewerkte versie en staat met jouw volle trots te shinen na maanden of zelfs jarenlange ontwikkeling. De eerste klanten zijn een feit en jouw workload heeft zich eensklaps weten verdriedubbelen. Jij beste ondernemer, bent klaar om je eerste werknemer aan te werven! Maar lap, daar staat de war for talent op je achterdeur te kloppen en hoe zat dat ook alweer met de verloning bij start-ups? Al die administratieve rompslomp, kan dat niet eenvoudiger en eigenlijk zelfs beter? Ja, blij dat je het vraagt! Hoe? Met freelancers natuurlijk! Lees snel verder om te ontdekken waarom freelancers de perfecte werknemers zijn voor start-ups.

1) Je pompt een flinke dosis expertise in jouw start-up

Freelancers, of zoals wij ze soms wel eens noemen de ‘mini entrepreneurs’, zijn zelfstandigen die met hun eigen verworven vakkennis de arbeidsmarkt optrekken om op korte of lange termijn opdrachten aan te gaan bij een heleboel verschillende opdrachtgevers. Lees: ‘they know the drill’.  En dat is net de reden waarom freelancers zo aantrekkelijk zijn voor start-ups. Je verliest geen tijd aan het opleiden, herscholen of bijschaven van je werknemers. Daarnaast creëer je een ecosysteem van zelfstandigen waarin ondernemerschap primeert. Als je snel wil groeien dan zijn freelancers de ideale oplossing.

2) Twee voor de prijs van één: kostprijs van de freelancer

Neen het is geen maffe marketingstunt. Voor de kostprijs van het werk van de freelancer krijg je echt dubbel zo veel waarde. En weet je wat? Die kostprijs valt eigenlijk best mee. Hoewel er nog heel wat foutieve vooroordelen bestaan over freelancers, waarbij de hoge kostprijs volgens ons de meest hardnekkige is, komt een freelancer vaak voordeliger uit. Denk maar aan het uitsparen van patronale bijdragen en het niet hoeven uit te betalen van ziekte-en-vakantiedagen.

In vergelijking met het inschrijven van een werknemer op je payroll, omzeil je met freelancers ook de kosten van de verplichte verzekering voor arbeidsongevallen en zodoende is het ook niet nodig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten omdat de freelancer als leverancier zelf verantwoordelijk is voor zijn geleverde arbeid.

Akkoord, het gemiddelde dagtarief van een freelancer ligt hoger dan een vaste werknemer. Maar een freelancer betaal je enkel voor de geleverde arbeid en draait, wegens hoge productiviteit, minder uren.

Maak de optelsom en je komt uit bij een zeer gunstig tarief.

3) Vraag en aanbod: freelancers love start-ups

Werken bij een start-up is een dubbeltje op zijn kant. Langs de ene zijde krijg je prachtige kansen, vrijheid en heel wat verantwoordelijkheid om binnen een organisatie echt het verschil te maken. Langs de andere kant is het voor werknemers vaak risicovol om te kiezen voor een start-up. De lonen en voordelen die je als start-up kan aanbieden kunnen moeilijk concurreren met die van grote ondernemingen. Daarnaast zijn doorgroeimogelijkheden lastig te voorspellen en de jobzekerheid evolueert mee met de groei van de start-ups. En dan komt de freelancer. Voor freelancers zijn doorgroeimogelijkheden binnen één onderneming irrelevant en een freelancer twijfelt niet om een project te starten dat vroegtijdig kan aflopen. U vraagt, freelancers draaien.

4) Snel schakelen

Kan je wachten tot je marketing verantwoordelijke -na jaren van onderzoek, zelfbeklag en frustratie-  het Google algoritme te slim af is? Of tot je accountant hét juiste achterpoortje gevonden heeft? Natuurlijk niet! De jarenlange expertise van freelancers zorgt ervoor dat je snel kan schakelen. Wanneer je snel een converterende marketingcampagne nodig hebt of een nieuwe interface voor jouw applicatie wil, dan hoef je niet te wachten. De freelancer always gets the job done.

Meer weten?

Twijfel je nog of een freelancer iets voor jouw start-up kan betekenen? Vragen over verloning of werkwijze van freelancer? Laat hier jouw gegevens na en we contacteren jou binnen de 48u.

Freelancers? Nee danku! Die zijn te duur voor ons bedrijf!

6 februari 2024 #Geld #Opdrachtgever #Prijs

Een analyse toont aan dat de kosten van freelancers vergelijkbaar zijn met die van vaste en uitzendkrachten, waardoor het kiezen van expertise boven contractvorm essentieel is; GIGHOUSE pleit voor het waarderen van flexibele arbeidsvormen en de inzet van zelfstandige experts.

4 min.
Blog lezen
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

10 oktober 2023 #events #freelancers

De Freelancer Summit biedt freelancers waardevolle kansen voor netwerken, bijscholing en persoonlijke ontmoetingen met matchmakers.

5 min.
Blog lezen

Waarom een niche kiezen als freelancer belangrijk is

18 juli 2023 #freelancers

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je hogere tarieven kan vragen en zinvollere projecten kunt krijgen door de marktvraag te onderzoeken en je vaardigheden te verbeteren.

5 min.
Blog lezen
hr policy

Arbeidsreglement vs. Bedrijfspolicy: zien we nog het bos door de bomen?

12 juli 2023 #freelancers #HR

Arbeidsreglement of bedrijfspolicy? Voor veel HR freelancers is het vaak onduidelijk. Advocatenkantoor A.lex verduidelijkt.

5 min.
Blog lezen

Mijn freelance-activiteit: als natuurlijk persoon of onder een vennootschap?

11 juli 2023 #free #freelancers #verdienen als freelancer

Freelancer in België: Kiezen tussen individu of vennootschap? Ontdek juridische, fiscale en financiële inzichten voor de beste keuze. Praktijkvoorbeeld toont financieel verschil. Slim beslissen met professioneel advies!

5 min.
Blog lezen
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

11 juli 2023 #freelancers

Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen zoals vage scheiding werk/privé, verminderd sociaal contact en onaangepaste infrastructuur. Afwisseling en co-workingsspaces helpen freelancers bij het vinden van balans.

3 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief




    [honeypot idnummer]






    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.