fbpx
onderbezetting team

Onderbezetting in jouw team? Een freelancer zet je snel op weg

leestijd: 5min | #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers | 13 oktober 2020 | Daan De Bock

De markt zet na maanden van tegenval voorzichtig haar eerste stapjes naar economisch herstel. Daarom is het belangrijk om het najaar van 2020 in te zetten met volle kracht. Maar door het vele thuiswerk en de economische werkloosheid van de voorbije maanden hebben jouw werknemers nog heel wat vakantiedagen over. De welverdiende rust zorgt enerzijds dat jouw werkkrachten weer helemaal opgeladen hun werk kunnen voortzetten maar in de tussentijd draait jouw bezetting op een laag pitje.

Hoe zorg je ervoor dat je van 2020 alsnog een succes maakt? We geven je hieronder onze succesformule prijs!

 

Flexibel talent
Om de hiaten in jouw personeelsbestand op te vangen bestaan er tal van mogelijkheden. Voor bepaalde functies kan je makkelijk een jobstudent inschakelen die voor een bepaalde periode de werkzaamheden van jouw teamlid overneemt. Hoewel deze werkwijze zijn slaagkracht in het verleden al bewezen heeft, is deze niet even succesvol voor elk soort van profiel. Heel wat jobs vergen een uitgesproken expertise. Denk maar aan zeer technische skills zoals bijvoorbeeld werken met Adobe-pakketten of Outlook-software. Het laatste wat je wil is een lange inwerkfase en veel tijd besteden aan een werkkracht die je tijdelijk komt bijstaan. Maar waar haal je dan wel tijdelijke werknemers die beschikken over de juiste ervaring en plug and play ingezet kunnen worden? Freelancers to the rescue!

 

Freelancers, partners voor de toekomst.
Freelancers zijn dé geschikte side-kicks om tijdelijk in te zetten in jouw onderneming. Niet alleen beschikken ze over heel wat werkervaring (de gemiddelde freelancer in de GiGHOUSE platform is 40 jaar oud en beschikt over +- 15 jaar ervaring), ze zijn ook nog eens flexibel en snel in te schakelen. Zonder veel moeite draaien ze snel mee met de werkzaamheden van jouw bedrijf. Aangezien het hier om échte ondernemers gaat is de kwaliteit doorgaans zo hoog dat de freelancer voor lange tijd partner wordt van het bedrijf. Zo merken we steeds vaker dat dezelfde freelancer wordt ingezet om zowel de tijdelijke pieken in werkdrukte op te vangen als bijvoorbeeld een zieke of afwezige werknemer te vervangen. Ookbij zwangerschapsverlof zijn freelancers de perfecte oplossing.

 

Practise what your preach
We zouden natuurlijk zelf van de hamer geslagen zijn als we onze succesformule niet zelf zouden toepassen. Door enkele wijzigingen in onze huidige bezetting en uitval wegens zwangerschap bestaat het GiGHOUSE team momenteel voor 1/3de uit freelancers.
Terwijl freelancers Sylvie en Yasmine enkele dagen in de week mee komen uitbellen om nieuwe relevante opdrachten te vinden, helpt freelancer Thibault mee om onze marketingafdeling te begeleiden in het maken van een nieuwe website. Resultaat? Naast een aangename samenwerking draaien we op 100% en maken we van 2020 alsnog een succes!

 

Zelf een freelancer inschakelen?

Ben je benieuwd wat een freelancer kan doen voor jouw onderneming of wil je even sparren over de mogelijkheden van bepaalde expert-profielen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we zetten je snel op weg met flexibel talent.

Freelancers? Nee danku! Die zijn te duur voor ons bedrijf!

6 februari 2024 #Geld #Opdrachtgever #Prijs

Een analyse toont aan dat de kosten van freelancers vergelijkbaar zijn met die van vaste en uitzendkrachten, waardoor het kiezen van expertise boven contractvorm essentieel is; GIGHOUSE pleit voor het waarderen van flexibele arbeidsvormen en de inzet van zelfstandige experts.

4 min.
Blog lezen
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

10 oktober 2023 #events #freelancers

De Freelancer Summit biedt freelancers waardevolle kansen voor netwerken, bijscholing en persoonlijke ontmoetingen met matchmakers.

5 min.
Blog lezen

Waarom een niche kiezen als freelancer belangrijk is

18 juli 2023 #freelancers

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je hogere tarieven kan vragen en zinvollere projecten kunt krijgen door de marktvraag te onderzoeken en je vaardigheden te verbeteren.

5 min.
Blog lezen
hr policy

Arbeidsreglement vs. Bedrijfspolicy: zien we nog het bos door de bomen?

12 juli 2023 #freelancers #HR

Arbeidsreglement of bedrijfspolicy? Voor veel HR freelancers is het vaak onduidelijk. Advocatenkantoor A.lex verduidelijkt.

5 min.
Blog lezen

Mijn freelance-activiteit: als natuurlijk persoon of onder een vennootschap?

11 juli 2023 #free #freelancers #verdienen als freelancer

Freelancer in België: Kiezen tussen individu of vennootschap? Ontdek juridische, fiscale en financiële inzichten voor de beste keuze. Praktijkvoorbeeld toont financieel verschil. Slim beslissen met professioneel advies!

5 min.
Blog lezen
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

11 juli 2023 #freelancers

Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen zoals vage scheiding werk/privé, verminderd sociaal contact en onaangepaste infrastructuur. Afwisseling en co-workingsspaces helpen freelancers bij het vinden van balans.

3 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief




    [honeypot idnummer]






    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.