fbpx
De voordelen van freelancen

De 4 grote voordelen van freelancen

leestijd: 2min | #freelancer | 24 augustus 2018 | Daan De Bock

#1. Vrijheid en flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen om als freelancer aan de slag te gaan, is dat je je eigen baas bent. Hierdoor ben je in staat om de perfecte work-life balans uit te bouwen. Het spreekt voor zich dat je als freelancer niet noodzakelijk een 9 to 5 job hebt en dat je je eigen agenda kan beheren. Bovendien heb je zelf de controle over de projecten die je aanneemt. Is een project te moeilijk of wil je even een langere periode rust nemen, dan doe je dit gewoon. Verder brengt deze vrijheid ook met zich mee dat je, indien je van thuis uit werkt, niet gebonden bent aan de regels van een bedrijf vb. woon/werk-verkeer, kantoor policy, dress codes e.d.. Je kan volledig je eigen ding doen!

#2. Diversiteit

Een freelancer heeft gedurende zijn carrière veel afwisseling. Je kan steeds nieuwe projecten aangaan bij nieuwe opdrachtgevers waardoor je steeds in verschillende sectoren terecht kan komen. Hierdoor doe je een heleboel extra ervaring op tijdens je opdrachten. Ook de werkomgeving van een freelancer kan zeer uiteenlopend zijn. Zo kan er bijvoorbeeld van thuis gewerkt worden, maar ook op kantoor bij de klant of in een co-working space.

 

#3. Persoonlijke ontwikkeling

Werken als freelancer biedt de mogelijkheid om, naast je vaste job, bezig te zijn met je echte passie. Je kan je eigen expertisegebied verder uitdiepen en je focussen op de dingen die je echt interesseren. Als freelancer doe je bovendien aan enorme zelfontplooiing. Denk maar aan al die bijkomstige zaken die je plots moet beheren waarvan je vooraf bijna geen kennis had zoals de boekhouding, de website, het klantenbestand, Google Analytics… Maar ook zal je je bezig houden met de verkoop en marketing van jouw dienst. Werken als freelancer biedt je de mogelijkheid om op zoveel diverse domeinen bij te leren, wat het natuurlijk een prachtige bijverdienste maakt!

#4. Money, money, money…!

Freelancen is dé ideale manier om stevig bij te verdienen. Omdat jij een specialist in je vakgebied bent en de opdrachtgever tijdelijk nood heeft aan deze expertise, heb je als freelancer meestal onderhandelingsmacht over je fee. We kunnen algemeen stellen dat het loon van een freelancer doorgaans aanzienlijk hoger ligt dan dat van reguliere bijverdieners. Maar ook fiscaal zijn er voordelen aan verbonden. Zo kan de freelancer steeds zijn arbeidskosten aftrekken (telefoon, elektriciteit, bureau-artikelen…). Bovendien wordt ook de BTW van je professionele uitgaven terugbetaald.

Aan de slag als freelancer? Dowload de GIGHOUSE-app en ontvang opdrachten op maat!

Wat doet een freelance copywriter?

28 april 2021 #copywriting #Opdrachtgever

Heb je altijd al willen weten wat freelance copywriters doen? Lees dan zeker deze blog en ontdek hun meerwaarde voor jouw bedrijf.

3 min.
Blog lezen

Freelancers optimaal en correct onboarden? Deze checklist zet je op weg

26 april 2021 #Onboarden #Opdrachtgever

Samenwerken met freelancers? Investeer dan in een goede onboarding. Dat verhoogt de betrokkenheid stimuleert een optimale samenwerking en komt je projecten alleen maar ten goede.

5 min.
Blog lezen
Freelance grafisch vormgever

Wat doet een Freelance Graphic Designer?

9 april 2021 #Opdrachtgever

Elke bedrijf heeft nood aan zijn eigen kleur, stijl en vormgeving. Freelance Graphic Designers zijn de perfecte oplossing om jouw bedrijf een persoonlijke toets te geven. Lees hier voor welke zaken jij ze kan inschakelen én waarom ze zo waardevol zijn.

5 min.
Blog lezen

HR-trends 2021

21 januari 2021 #Human Resources #Opdrachtgevers

Melanie Deblanc deelt haar blik op de toekomst van HR in 2021. En daar staan freelancers centraal.

5 min.
Blog lezen

GIG Talks Pt.4 – Freelance activiteiten ombuigen?

12 januari 2021 #freelancer #GIG Talks

In de vierde aflevering van de GIG Talks spreken onze freelancers over het al dan niet ombuigen van hun activiteiten.

2 min.
Blog lezen

GIG Talks pt. 3 – Wat met lopende freelance opdrachten tijdens de lockdown?

2 december 2020 #GIG Talks

Bij heel wat freelancers eindigden begin maart plots heel wat samenwerking als paniekreactie op de corona-crisis. Op welke manier zorgden ze ervoor dat ze toch nog aan de slag konden? Dat lees je in de derde episode van de GIG Talks.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief