fbpx

Daan

UX/UI Designer

Hi, my name is Daan. After studying Visual Communications at LUCA-arts Ghent I went on to study Philosophy & Moral Sciences at the VUB. Since then I've been working in digital design and communication where I combine elements from psychology, philosophy and ethics in design solutions and focus on making technology more human. I've founded a company called Altruïs where I work as a digital designer.

Brussels
Beschikbaar vanaf: 24 oktober 2021
3 day(s)/per week
Own car
Homework
Weekend Work
Evening Work

Skills

PhotoBrand StrategyBrandingEmployer BrandingCommunicationsExternal CommunicationsStorytellingWeb designFront-end DevelopmentResponsive DesignLanding pagesCorporate identityIllustrationsLayoutLogo DesignVisualMobile UIMockupsPrototypingUI DesignUX DesignUX/UIUsability DesignWireframes

GIGHOUSE opinion

GIGHOUSE-Score:
Daan uit Brussel werkte, nadat hij zijn studie beeldende vorming op LUCA School of Arts, als freelancer. Eerst begon hij in bijberoep omdat hij zijn studies verder zette om zijn master filosofie te behalen op de VUB. Ondertussen heeft hij al heel wat ervaring opgedaan en is 4-5 jaar aan de slag al UX/UI designer.
Hij begon met kleine opdrachten waar zijn focus eerst lag op:
- logodesign
- grafische opdrachten
- webdesign

Nadien begon hij meer aanvragen te krijgen en besloot hij samen met 2 vrienden/collega's een eigen zaak op te starten. (www.altruis.be => portfolio )
Door zijn leergierigheid wou zijn kennis verbreden en deed hij een extra opleiding om zich te verdiepen in het webdesign en websites creëeren.
Nu gaat hij aan de slag al UX/UI designer.
Sinds 2015 is het bedrijf "Happonomy" een vaste klant waar hij nu nog steeds opdrachten voor uitvoert.

Daan is op zoek naar liefst lange termijn opdrachten waar hij een band kan opbouwen met de klant en waar hij van start to finish het project kan uitvoeren.
Hij is commercieel ingesteld en gaan niet "zomaar websites maken" maar gaan dieper en conceptueel aan de slag. Ze willen kijken hoe een nieuwe frisse design beter kan zijn voor de opbrengst van de klant. Hij denkt heel oplossingsgericht. Hij gaat echt luisteren naar de noden en eisen van de klanten.

Een andere opdracht waar hij nu voor bezig is, is voor Ugent waar hij een webapp ontwikkelt voor een onderzoek.

Je kan Daan inzetten voor:
- animatiefilm
- huisstijlen
- logos
- webdesign
- branding opdrachten
- UX/UI

Program knowledge:
- wordpress
- webflow
- adobe
- Adobe Xd
- creative cloud programmas
- shopify voor e-commerce websites
- wix

(niet coderen)

Language Skills:
- Engels zeer goed
- Nederlands moedertaal
- Frans basis
- spaans basis


3 sterktes:
- focus op ethiek: morele verantwoordleijkheid/filosofie
- focus op duurzaamheid, ook bij het ontwerpen van de websites bvb: minimalistische websites die minder zwaar zijn en dus beter zijn voor het milieu
- goeie communicatie en transparante communicatie

Interested in this profile?

Interested in this profile?

      I would like to be notified of communications about events, application tips, contests, surveys, etc....

      0036N00000BcsmaQAB Daan