fbpx

I'm an allround freelance sales manager & business developer with experience in sales, marketing, e-commerce and customer experience. My passion lays in key account management and business development, focusing on growth and expansion, where my excellent communication and passionate presentation skills have proven to be a competitive advantage for any organisation I've represented. As a results driven person, I get excited to help businesses grow by taking on commercial challenges and by passionately negotiating better deals while managing the budgets and the P&L. After studying in Canada and Belgium and working at an industry leading global FMCG in 3 countries and 6 different departments, I am using this experience to add significant value to businesses in need. Next to this, I enjoy educating professionals about career-strategy and international business through guest lectures and seminars.

Ghent
Available from: September 1, 2023
2 day(s)/per week
Own car
Homework
Weekend Work
Evening Work

GIGHOUSE opinion

GIGHOUSE-Score:

Jean Luc heeft een uitgebreide professionele ervaring opgebouwd in verschillende functies binnen de verkoop, marketing en bedrijfsontwikkeling. Momenteel werkt hij als freelance salesmanager en bedrijfsontwikkelaar, waarbij hij zijn ervaring inzet om bedrijven te versterken op het gebied van verkoop, marketing, personeelszaken en organisatiemanagement. Hij treedt ook op als gastdocent en spreker, waarbij hij lezingen en keynotes geeft over loopbaanstrategie, transitie en verandermanagement.


Voorheen heeft Jean Luc gewerkt als hoofd klantbeleving voor HORECA & B2B bij Anheuser-Busch InBev, waar hij leiding gaf aan het klantbelevingsteam voor direct gedistribueerde klanten en strategische accounts in België. Daarvoor was hij senior key accountmanager en PMO (Project Management Office) bij Budweiser Brewing Company Ltd., waar hij verantwoordelijk was voor het opzetten van nieuwe partnerschappen en het beheren van het verkoopbudget en de portefeuilleoptimalisatie.


Daarvoor werkte hij als e-commerce marketingmanager bij ZX Ventures, waar hij verantwoordelijk was voor de online marketing van AB InBev- en ZX Ventures-merken in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Hij heeft ook ervaring als business development vertegenwoordiger in de horecasector en als incassospecialist bij Anheuser-Busch InBev.


Tijdens zijn stage bij Anheuser-Busch InBev heeft Jean Luc ondersteuning geboden bij het stabiliseren van processen na de overgang van de PTP-afdeling en activiteiten van Boedapest naar Praag.


Jean Luc heeft consistent goede resultaten behaald, zoals het sluiten van belangrijke deals, het verminderen van wanbetalingen en het implementeren van succesvolle marketingstrategieën. Hij heeft een sterke achtergrond in sales, marketing, klantbeleving en bedrijfsontwikkeling, en hij is in staat om zijn ervaring toe te passen op verschillende aspecten van het bedrijfsleven.

Interested in this profile?

      I would like to be notified of communications about events, application tips, contests, surveys, etc....

      0036N00000bFbu2QAC Jean-Luc