fbpx

Diplômée des HEC, j ai travaillé quelques années à Liège où j ai débuté dans un service commercial et où je me suis occupée également du personnel (absences, maladies, congés, évaluations etc...) Après je suis devenue HRM et Directrice générale adjointe chez B.Braun Belgique/B.Braun Pharma à Diegem. Après avoir travaillé chez eux, je n'ai plus quitté les Ressources Humaines. J ai travaillé dans toutes sortes de sociétés et d industries, toujours avec le même enthousiasme et le même dynamisme. Les principales missions menées jusqu' à présent consistent à : développer une GRH, gérer et mettre au point une structure de recrutement. améliorer le potentiel de certains services, assurer la gestion des compétences, rédiger des descriptions de fonction afin de créer une bonne politique salariale, entretien avec les syndicats, présence au CE et SIPP, et beaucoup d autres (voir mon CV détaillé) J ai également écrit un syllabus pour ,l'"institut de formations à distance" avec conseils et corrections des testes. Appréciée pour : . communication skills .aptitude pour la négociation/l influence . qualités managériales . perspicacité, décisions et proactivité Pour vous convaincre de mes aptitudes, il faut m offrir la mission!!!

Ans
Beschikbaar vanaf: 9 maart 2023
3 jour(s)/semaine
Voiture personnelle
Travail à domicile
Travail le week-end
Travail du soir

Avis de GIGHOUSE

Score de GIGHOUSE :

Blij dat ik jullie voorstellen mag… aan Chantal uit Trooz (nabij Luik)! Doorheen de jaren heeft ze een heel uitgebreide ervaring opgebouwd in HR. Sinds 2004 is ze freelancer en verdiept ze haar kennis en kunde in het domein.

Ze werkt regelmatig op managementniveau maar is daarbij wel een ‘terreinmens’. Ze staat er dus op dat ze zich regelmatig tussen de mensen mag begeven om te voelen wat er leeft, reilt en zeilt.

Met haar positieve ingesteldheid en onuitputtelijk enthousiasme, kijkt ze actief uit naar een nieuwe opdracht. Liefst gaat ze 3/5e aan de slag, maar een inwerkperiode mag ook 4/5e zijn.


Chantal in ’t kort

🤝 30+ jaar ervaring in HR waarvan 20 j. als freelancer

🔎 Zoekt als freelance HR BP, freelance HR manager, freelance HR advisor, freelance HR generalist, …

🌍 Nederlands/Frans (tweetalig), Engels/Duits (zeer goed)

❤️ Deze ervaren dame maakt een professionele en spontane indruk. Ze vertelt vlot over haar eerdere ervaringen, uitdagingen en haar probleemoplossende mindset. Bovenal is ze een people person, wat voor haar betekent dat ze bereikbaar wil zijn voor de werknemers én de managers, dat ze haar komst altijd motiveert om paniek te voorkomen en dat ze werknemers altijd op hun eigen niveau benadert.


Attentes ?

 • Contenu de l'emploi Ze heeft een heel ruime ervaring opgebouwd in bijna alle aspecten van HR. Intussen buigt ze zich meer over procesoptimalisatie dan over het puur operationele. Denk hierbij aan het implementeren van een evaluatiestrategie, het uitwerken van CAO’s, stroomlijnen van payrollprocessen, … . Dit neemt echter niet weg dat ze haar weg niet vindt in meer operationele taken zoals advies geven op vlak van sociale wetgeving, contact/onderhandelen met vakbonden ou ontslagrondes doorvoeren.
 • Secteur Chantal bouwde ervaring op in diverse sectoren (incl. farmacie) en wil graag zo breed blijven zoeken. De grootte van het bedrijf speelt geen rol, want elk bedrijf heeft toch zijn eigen uitdagingen. Ze ziet wel een voordeel in een kleinschalige structuur omdat ze dan een helikopterview heeft op alle HR-initiatieven en of die voldoende gestroomlijnd zijn. Tenslotte is het voor haar vooral belangrijk dat ze rechtstreeks in contact kan staan met de medewerkers.


Bon à savoir

👌🏻 Chantal heeft gesprekken lopende maar haar voorkeur gaat uit naar deze vacature

👌🏻 Chantal geeft duidelijke voorbeelden bij haar verhaal:

 • Communicatie op maat:Een arbeider benader je anders dan een bediende. Aan een arbeider vraag je of zijn vrouw al terug is uit het ziekenhuis, terwijl een bediende dit aanvallend kan vinden."
 • Terreinmens: “Ik trek werkschoenen en handschoenen aan, zet mijn werkpet op en ga met de mensen praten. Soms vragen ze dan of ik de uitgang kwijt ben, maar ik maak het snel duidelijk dat ik er ben om écht te begrijpen wat er leeft."
 • Moraal beheersen: “Ik was eigenlijk aangenomen om evaluatieprocessen op punt te stellen, maar ik voelde al snel dat dit heel bedreigend overkwam voor de werknemers. Ik heb dan stap voor stap uitgelegd wat het inhield en hen gemotiveerd om evaluaties te zien als een sprong vooruit. Uiteindelijk is er geen paniek ontstaan en heb ik alles kunnen implementeren."
 • Contact met syndicaten: “Het belangrijkste is communicatie. Vragen naar de mening van de syndicaten, hen het gevoel geven dat je hun advies echt in overweging neemt. Uiteindelijk maak je de juiste keuze voor het bedrijf, ook al druist dit in tegen het advies van de vakbonden, maar dat zorgt er wel voor dat ze nog nooit het werk hebben neergelegd na een overleg."

👌🏻 Op vrijdagen geeft ze nog trainingen en is ze daardoor nooit beschikbaar. Ze traint bedrijven o.a. op vlak van communicatie, evaluatie, outplacement, competentiemanagement, on- en offboarding, … .

Ce profil vous intéresse ?

Ce profil vous intéresse ?

   Je souhaite être informé des communications relatives aux événements, aux conseils en matière de candidature, aux concours, aux enquêtes, etc. ....

   0036N00000YMmfLQAT Chantal