fbpx

Freelance Brand Manager

terug naar overzicht
24 augustus 2021

Voor onze klant, een groot bedrijf actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, zijn wij op zoek naar een senior Brand Manager, met al zeker 10j ervaring en het liefst ook tweetalig.


In jouw functie maak je deel uit van corporate marketing group. Dat betekent dat je in al je initiatieven ook het overkoepelende merk in het achterhoofd houdt.

Concreet vertaal je de strategische doelstellingen van hun huismerken naar marketingobjectieven en -acties en communicatieplannen.

Je denkt na hoe ze deze doelstellingen kunnen concretiseren via de verschillende productcategorieën van hun merken en beslist wat dat betekent voor de verpakkingen.

Hoe kan de doelstelling om zo duurzaam mogelijk te zijn bijvoorbeeld vertaald worden naar de verpakkingen? En hoe communiceer je erover? Je werkt een plan uit in afstemming met marketingcollega’s binnen de verschillende winkelformules, zodat maximaal in synergie gewerkt wordt.


Je krijgt het grootste huismerk onder je vleugels. Je zorgt er door het opstellen van huisstijlgidsen dan ook voor dat de uitstraling van hun thuismerk steeds consistent en in een oogopslag duidelijk is. Of het nu over de verpakking van zuivel, specerijen of huishoudproducten gaat.


Daarnaast werk je ook mee aan de innovatie-inspanningen binnen hun huismerken en ontwikkel je regelmatig nieuwe verpakkingsconcepten.


Last but not least, rapporteer je regelmatig over de vorderingen van je marketingplannen. Zitten we op koers om de strategische doelstellingen te halen? Hiervoor baseer je je op de resultaten van marktonderzoeken, de trends binnen jouw domein en relevante inzichten en resultaten uit je dagelijkse initiatieven.


Wat wij verwachten

 • Ervaring en opleiding – Je hebt al een stevige basis opgebouwd in brand- of productmanagement. Je hebt op z’n minst voeling met voeding. Ervaring als marketeer in fast moving consumer goods is zeker een pluspunt!
 • Communicatief sterk en doelgericht – Je kan een briefing duidelijk structureren en geeft goede sturing steeds met de eindklant in het achterhoofd en verliest je doel nooit uit het oog. Je denkt ook in oplossingen en past je gemakkelijk aan verandering aan.
 • Overtuigend en vernieuwend – Je kan anderen vlot enthousiasmeren en bent steeds nieuwsgierig op zoek naar kennis en mogelijkheden tot vernieuwing. Hierbij hoort ook dat je graag netwerkt in je domein, om expertise op te pikken en intern te delen.
 • Assertief – Je staat stevig in je schoenen en bewaakt je grenzen goed. Je trekt anderen hier ook in mee en stimuleert hen om te groeien.
 • Analytisch inzicht en oog voor detail – Je kan op basis van data en kennis kritische analyses maken en er concrete acties aan hangen. Daarnaast ontsnapt geen foutje of kans tot verbetering aan jouw getrainde oog. Je analyseert verpakking tot in de details, want als marketeer weet je dat dit de eerste indruk is die klanten van je merk krijgen.

 

Alsook volgende info:

 1. communicatie initiatieven zelfstandig initieren en opvolgen - even goed voor ATL communicatie als voor digitale campagnes of in het kader van een content plan, en dit ofwel in paid media of in owned media
 2. marketing initiatieven : idem -zelfstandig analyses kunnen uitvoeren of workshops organiseren
 3. categorie werk: bijdragen aan plateau werking met analyses rond private label in een categorie, werken op trends, concurrentieanalyse
 4. instaan voor packaging restyles van private label voor een aantal categoriën
 5. meewerken aan categorie overkoepelende projecten zoals ecoscore, verpakkingsverduurzaming etc...

Voltijds in hun kantoren te Halle, 8 uur per dag.

=> gezien de omstandigheden is thuiswerk mogelijk. Frequentie van thuiswerk in overleg met dienst en collega's.

Start 15/09 tem 30/11/2021, met mogelijkse verlenging.

Iets voor jou? Laat het ons snel weten!

Skills

Waarom kiezen voor deze opdracht

 1. Langetermijn
 2. Grote speler
 3. Zelfstandigheid

Extra info

Regio: Halle
Beschikbaarheid: 5 Dag(en) per week
Looptijd: 11 weken
a186N000000XxBPQA0

  Is deze freelance job iets voor jou? Vul snel je gegevens in en druk op solliciteer!
  Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…

  Download the GIGHOUSE app