fbpx

Freelance rekruteren en inzetten van ervaringsdeskundigen

terug naar overzicht
17 mei 2022

De Link vzw heeft de afgelopen 20 jaar heel wat ervaring opgedaan in het opleiden en ondersteunen van professionele ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting (EdAS).


Duurzame inschakeling van EdAS vraagt echter meer dan goeie coaching en intervisie.

 • Ervaringskennis moet als fundamenteel gezien worden voor de missie en visie van een organisatie.
 • Zowel leidinggevenden als medewerkers, met wie een EdAS nauw samen zal moeten werken, dienen overtuigd te zijn van het belang en de noodzakelijkheid van de deskundige inzet van ervaringskennis (versterken van groei/herstel of empowerende dienstverlening).
 • Het deskundig inzetten van ervaringskennis vereist ook een cultuur van open en gelijkwaardige dialoog, waarin een vrije gedachtewisseling plaatsvindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen.
 • Een EdAS moet een logische plek in het organigram hebben, met duidelijke functieomschrijving en verantwoordelijkheden, die gedragen zijn door andere medewerkers in de organisatie (participatief ontwikkeld).
 • Ervaringsdeskundige competenties en functie specifieke taken, moeten duidelijk zijn in de vacature en systematisch onderzocht worden tijdens de selectieprocedure.
 • Ook is er nood aan ondersteuning van de verdere ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid, via een onthaalprocedure en VTO aanbod.

We hebben een goed zicht op wat er nodig is en hebben hier ook al heel wat informatie over verzameld, maar het ontbreekt ons aan HR-kennis en copywriter-skills om dit alles vlot te vertalen in (digitale) informatiedragers en handleidingen voor organisaties.


Daarom zijn wij op zoek naar een freelance HR expert die zijn of haar HR-inzichten en werkwijzen aan de onze kan koppelen, om een praktische (digitale) informatiebundel te ontwikkelen voor organisaties die EdAS duurzaam in hun werking willen inschakelen.

Skills

Waarom kiezen voor deze opdracht

 1. ervaring werkt
 2. fundamenteel welzijnswerk
 3. kansen op maat

Extra info

Regio: Brussels
Beschikbaarheid: 3 Dag(en) per week
Looptijd: 8 weken
a186N0000013ljrQAA Brussels

  Is deze freelance job iets voor jou? Vul snel je gegevens in en druk op solliciteer!
  Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…

  Download the GIGHOUSE app