fbpx
Voordelen van werken met freelancers

Werken met freelancers: de voordelen

leestijd: 1min | #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers | 13 juni 2018 | Daan De Bock

Wat is een freelancer?

Een freelancer bezit een eigen BTW-nummer en is dus een zelfstandige. Wanneer je een freelancer in dienst neemt, is deze dus niet automatisch gebonden aan de bedrijfspolicy. Zo kan de werkplek van de freelancer overeengekomen worden en kan er bijvoorbeeld gewerkt worden van op kantoor, van thuis uit of in een co-working space. Ontdek hieronder alle voordelen van werken met freelancers.

 

Strategische voordelen

1. Flexibiliteit

Een freelancer biedt een oplossing wanneer:

  • je een tijdelijke behoefte hebt aan specifieke kennis en competenties
  • er tijdelijk pieken zijn in het dagdagelijkse werk
  • je projecten hebt lopen vb. het tijdelijk vervullen van specifieke functies

Eén van de grootste voordelen van werken met freelancers is dat de freelancer minder gebonden is aan vaste werkuren en dagen dan werknemers die op de payroll staan.

 

2. Expertise & ervaring

Freelancers zijn specialisten in hun vakgebied wat een hoge kwaliteit van hun werk oplevert. Ze zetten zich steeds voor de volle 100% in omdat ze zich moeten bewijzen om nieuwe opdrachten binnen te halen. Ook beschikken ze over ervaring in sectoren van vorige opdrachtgevers. Omdat freelancers zelfstandig zijn, hebben ze bovendien ook kennis over andere terreinen zoals boekhouding, marketing en verkooptechnieken.

 

3. Change management

Freelancers kunnen bijdragen tot de verandering en vernieuwing van processen in bedrijven. Ze blazen letterlijk een nieuwe wind in je bedrijf en kunnen ideeën aanbrengen met een frisse kijk.

 

Financiële voordelen

Omdat freelancers zelfstandigen zijn, betaal je als werkgever enkel en alleen voor de geleverde arbeid. Er is geen sprake van sociale lasten, 13e maand, vakantiegeld, ziekteverlof… waardoor het goedkoper is in vergelijking met het werknemersstatuut. Bovendien bespaar je kosten uit wanneer je freelancers inschakelt in plaats van dure opleidingen voor eigen personeel te organiseren.

Dankzij GIGHOUSE heb je als werkgever geen administratie meer. GIGHOUSE neemt alles op zich!

 

Een freelancer zoeken voor jouw bedrijf?

GiGHOUSE screent freelancers grondig en koppelt snel de juiste freelancer aan jouw opdracht. Hierbij houden we rekening met de juiste competenties en een cultural fit met jouw bedrijf. Interesse in een vlotte samenwerking met freelancers? GiGHOUSE zet je snel op weg.

Neem contact op en wij helpen je verder!

student freelancer

Freelancen als student? Het kan!

23 november 2022 #freelancers #starten als freelancer

Kan je freelancen als student? Natuurlijk! Bekijk hier welke stappen je moet ondernemen om te kunnen starten als student freelancer.

5 min.
Blog lezen
freelance friendly, wat is het?

Freelance Friendly, wat is het en komt mijn onderneming in aanmerking voor het label?

30 augustus 2022 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

 Een tijdje terug sloegen ondernemersorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen en matchingplatform GIGHOUSE de handen in elkaar om het eerste kwaliteitslabel te ontwikkelen voor bedrijven die correct en gewetensvol samenwerken met freelancers.

7 min.
Blog lezen
Freelance back-end developer

Wat doet een freelance back-end developer?

27 april 2022 #freelancers #skills

Een freelance back-end developer, wat moet ik hier onder verstaan? Welke skills zijn nodig en wat zijn de voordelen als opdrachtgever? Kom het antwoord op deze vragen te weten in deze blog!

5 min.
Blog lezen
Gravensteen Gent

De 5 tofste co-working spaces in Gent

23 maart 2022 #freelancers #tips

Tijdens de lockdown(s) hebben we veel van thuis moeten werken. Begrijpelijk dus dat je je home office wat beu gekeken bent. Maar geen nood! Bij GiGHOUSE gingen we op pad en zochten we unieke co-working spaces in Gent.

7 min.
Blog lezen
Midlancer aan het werk op de computer

Midlancing, wasda?

7 februari 2022 #freelancers #starten als freelancer

Wat is een midlancer? En wat is het verschil met freelancers? Wij zetten alles wat je moet weten over midlancen even op een rijtje.

6 min.
Blog lezen
freelancer

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…