fbpx
Voordelen van werken met freelancers

Werken met freelancers: de voordelen

leestijd: 1min | #Opdrachtgever | 13 juni 2018 | Daan De Bock

Wat is een freelancer?

Een freelancer bezit een eigen BTW-nummer en is dus een zelfstandige. Wanneer je een freelancer in dienst neemt, is deze dus niet automatisch gebonden aan de bedrijfspolicy. Zo kan de werkplek van de freelancer overeengekomen worden en kan er bijvoorbeeld gewerkt worden van op kantoor, van thuis uit of in een co-working space. Ontdek hieronder waarom het zo voordelig is om met freelancers samen te werken.

Strategische voordelen

1. Flexibiliteit

Een freelancer biedt een oplossing wanneer:

  • je een tijdelijke behoefte hebt aan specifieke kennis en competenties
  • er tijdelijk pieken zijn in het dagdagelijkse werk
  • je projecten hebt lopen vb. het tijdelijk vervullen van specifieke functies

Het grote voordeel hierbij is dat de freelancer minder gebonden is aan vaste werkuren en dagen dan werknemers die op de payroll staan.

2. Expertise & ervaring

Freelancers zijn specialisten in hun vakgebied wat een hoge kwaliteit van hun werk oplevert. Ze zetten zich steeds voor de volle 100% in omdat ze zich moeten bewijzen om nieuwe opdrachten binnen te halen. Ook beschikken ze over ervaring in sectoren van vorige opdrachtgevers. Omdat freelancers zelfstandig zijn, hebben ze bovendien ook kennis over andere terreinen zoals boekhouding, marketing en verkooptechnieken.

3. Change management

Freelancers kunnen bijdragen tot de verandering en vernieuwing van processen in bedrijven. Ze blazen letterlijk een nieuwe wind in je bedrijf en kunnen ideeën aanbrengen met een frisse kijk.

Financiële voordelen

Omdat freelancers zelfstandigen zijn, betaal je als werkgever enkel en alleen voor de geleverde arbeid. Er is geen sprake van sociale lasten, 13e maand, vakantiegeld, ziekteverlof… waardoor het goedkoper is in vergelijking met het werknemersstatuut. Bovendien bespaar je kosten uit wanneer je freelancers inschakelt in plaats van dure opleidingen voor eigen personeel te organiseren.

Dankzij GIGHOUSE heb je als werkgever geen administratie meer. GIGHOUSE neemt alles op zich!

Wil jij freelancers inschakelen via GIGHOUSE? Contacteer ons dan snel!

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #freelancer

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen

Wat is een freelancer?

20 september 2021 #freelancer #Opdrachtgever

Er bestaat heel wat onenigheid over de correcte definitie van het begrip 'freelancer'. Benieuwd wat de juiste omschrijving is? Lees dan snel dit blogartikel.

5 min.
Blog lezen
Freelance verloning

Bereken je freelance tarief

20 september 2021 #freelancer

Onzeker over hoeveel jouw freelance tarief moet bedragen? Wij werkten voor jou een handig stappenplan uit om een correcte marktprijs te bekomen.

5 min.
Blog lezen
Tine Dufour tijdens GIG-Talks over open hiring

Wat is Open Hiring®?

31 augustus 2021 #GIG Talks #HR #Onboarden #Opdrachtgever

Hoorde je als HR-manager al over de rekruteringstechniek open hiring? Lees in deze blogpost waarom het al dan niet interessant is om in overweging te nemen.

5 min.
Blog lezen

Arbeidsmarkt post-corona

1 juli 2021 #HR #Opdrachtgever

Stilaan evolueert onze maatschappij naar een nieuw normaal. Voor HR betekent dit nieuwe opportuniteiten alsook nieuwe uitdagingen. Hieronder schetsen wij een beeld van de topics die de arbeidsmarkt post-corona zullen bezighouden.

5 min.
Blog lezen

Wat doet een HR freelancer?

12 mei 2021 #HR #Opdrachtgever

Interesse in hoe HR freelancers kunnen helpen met jouw HR-beleid? Ontdek hun takenpakket en het belang ervan in dit blogbericht.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…