fbpx
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

leestijd: 5min | #events #freelancers | 10 oktober 2023 | Daan De Bock

Op 19 oktober vindt de allereerste editie van de Freelancer Summit plaats. De summit is een initiatief van ondernemersorganisatie UNIZO, kennisplatform NextConomy en ja, yours truly: GIGHOUSE! Samen hebben we het voorbije jaar de eer gehad om een interessant en leerrijk programma samen te stellen voor freelancers. Gedurende een halve dag vertellen we je alles wat je moet weten om als freelance expert mee te surfen op de golf van E-contracting, Artificiële Intelligentie & Digitalisatie. Waarom jij zeker aanwezig moet zijn op de summit? Dat lees je hieronder!

1. Kennismaken met andere freelancers

Een van de belangrijkste redenen om aanwezig te zijn op de Freelancer Summit is om kennis te maken met andere freelancers. Want zeg nu zelf, hoe sterk is de eenzame freelancer? Op deze conferentie kan je netwerken met freelancers uit alle mogelijke expertisevelden. Dat wil zeggen: nieuwe relevante contacten, leren van elkaar of gewoon een gezellig babbel 😊

2. Jezelf bijscholen

De technologie snelt ons voorbij. Toepassingen die vorige week nog science fiction leken, zijn vandaag de standaard geworden. Voor freelancers is het niet evident om op de hoogte te blijven van alle nieuwigheden. We zien digitalisatie alle vlakken van het ondernemerschap veranderen. Zowel financiën, marketingkanalen, remote werkplekken als de manier waarop je facturen stuurt zijn onderhevig aan disruptieve technologieën. Geen vrees natuurlijk. Wij zijn nog steeds overtuigd van de kracht van de freelancer. Gewapend met de juiste technologieën staan die sterker dan ooit in hun schoenen. Maar daarom is het belangrijk om up to date te blijven en de juiste tools te kennen. Om deze tools aan te leren, stelden we 3 breakout-blokken samen waarin er gekozen kan worden over welk thema je meer wil leren.

Breakout 14:55-15:25

 • Charlotte van Brabander
  Money mindset en money management optimaliseren met oog op financiele vrijheid.
 • Thibault Marrannes
  Van Chaos naar Controle: Optimaal Gebruik van Tools voor Gestroomlijnde Workflows
 • Lotte Vanhalst
  Als freelancer werken in het buitenland. Hoe begin je daar aan?

Breakout 15:50-16:20

 • Wouter Dorissen
  Hoe lanceer je in minder dan een uur een nieuw merk met behulp van AI?
 • Madelien Overtoom
  Digital Wellbeing
 • Stephan Van Dyck
  Zorg dat jij niet de zwakke schakel in de beveiliging bent

Breakout 16:30-17:00

 • Victor Kerremans
  Klopt het dat Freelancers te veel tijd hebben?
 • Marleen Deleu
  Wat zijn MSP, VMS, FMS en hoe haal je hier voordeel uit als freelancer?
 • Guy Van der Sande
  Digitale vaardigheden en juridische aspecten voor succesvol freelancen in de digitale wereld

Naast deze interessante breakouts vinden er ook 5 keynotes plaats die je ongetwijfeld zullen inspireren. Neem gerust een kijkje op de website voor het volledige programma.

3. Meet and greet!

De Freelancer Summit is de uitgelezen kans om kennis te maken met onze matchmakers in real life. Kom gerust even langs op de GIGHOUSE stand, want blijft het in deze digitale wereld niet stiekem fijn om elkaar in het echt te ontmoeten? Zien we jou daar?

Conclusie

De Freelancer Summit is een must voor elke freelancer die zijn of haar carrière verder vorm wil geven en een toekomstgericht visie wil ontwikkelen. Op deze conferentie kun je kennismaken met andere freelancers, nieuwe opdrachtgevers ontmoeten, jezelf bijscholen en inspiratie opdoen. Haast je snel naar de website van Freelancer Summit en bestel vandaag nog jouw ticket!

Grijp je ticket

Freelancers? Nee danku! Die zijn te duur voor ons bedrijf!

6 februari 2024 #Geld #Opdrachtgever #Prijs

Een analyse toont aan dat de kosten van freelancers vergelijkbaar zijn met die van vaste en uitzendkrachten, waardoor het kiezen van expertise boven contractvorm essentieel is; GIGHOUSE pleit voor het waarderen van flexibele arbeidsvormen en de inzet van zelfstandige experts.

4 min.
Blog lezen
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

10 oktober 2023 #events #freelancers

De Freelancer Summit biedt freelancers waardevolle kansen voor netwerken, bijscholing en persoonlijke ontmoetingen met matchmakers.

5 min.
Blog lezen

Waarom een niche kiezen als freelancer belangrijk is

18 juli 2023 #freelancers

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je hogere tarieven kan vragen en zinvollere projecten kunt krijgen door de marktvraag te onderzoeken en je vaardigheden te verbeteren.

5 min.
Blog lezen
hr policy

Arbeidsreglement vs. Bedrijfspolicy: zien we nog het bos door de bomen?

12 juli 2023 #freelancers #HR

Arbeidsreglement of bedrijfspolicy? Voor veel HR freelancers is het vaak onduidelijk. Advocatenkantoor A.lex verduidelijkt.

5 min.
Blog lezen

Mijn freelance-activiteit: als natuurlijk persoon of onder een vennootschap?

11 juli 2023 #free #freelancers #verdienen als freelancer

Freelancer in België: Kiezen tussen individu of vennootschap? Ontdek juridische, fiscale en financiële inzichten voor de beste keuze. Praktijkvoorbeeld toont financieel verschil. Slim beslissen met professioneel advies!

5 min.
Blog lezen
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

11 juli 2023 #freelancers

Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen zoals vage scheiding werk/privé, verminderd sociaal contact en onaangepaste infrastructuur. Afwisseling en co-workingsspaces helpen freelancers bij het vinden van balans.

3 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
  [honeypot idnummer]


  Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.