fbpx
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

leestijd: 3min | #freelancers | 11 juli 2023 | Daan De Bock

We weten het allemaal: freelancers houden ervan om van thuis uit te werken. En ja, dat heeft zo zijn voordelen. Je hoeft geen files of slecht weer te trotseren, je kan in de pause een wasje draaien en je kan zonder zorgen rondslenteren in je trainingsbroek. En toch, is het niet al goud wat blinkt. Thuiswerken brengt ook enkele nadelen met zich mee. De balans vinden tussen je home-office en kantoor is de boodschap, vooral voor freelancers die geen eigen kantoor hebben.
Vind je het niet vanzelfsprekend om je thuiskantoor achter te laten? We sommen enkele nadelen van thuiswerken voor je op. Hopelijk helpt dat je de weg te vinden naar meer afwisseling.

Vage scheiding tussen werk en privé

Vanuit huis werken biedt je veel vrijheid. Een pakketje ontvangen overdag of even tijdens je pauze de was doen, het is allemaal mogelijk vanuit je thuiskantoor. Maar net daarin schuilt het grote gevaar. Vanuit je home-office kunnen de grenzen tussen  werk en privé snel vervagen. Dat wil zeggen dat sommigen gemakkelijker afgeleid zijn en zich minder goed kunnen concentreren. Voor anderen is het net moeilijk om het einde van de werkdag te bepalen, aangezien je hier de deur niet letterlijk achter je dichttrekt om 18u. De juiste balans vinden is dus zeker en vast geen evidentie.

Minder sociaal contact

Wie werkt vanuit huis heeft logischerwijs minder sociaal contact. En laat het nu net dat zijn dat belangrijk is voor freelancers. Voor wie energie haalt uit de aanwezigheid van collega’s en een babbeltje met anderen, is het dus een kwestie van voldoende afwisselen. Voor freelancers is het ook vaak opportuun om aanwezig te zijn waar de bedrijvigheid plaatsvindt. Veel informatie wordt aan het koffiemachine uitgewisseld. En daar kunnen freelancers op inspelen. Je volgende project ligt al op de loer, klaar om ontdekt te worden. De waarde van deze informele momentjes mag je dus niet onderschatten.

Onaangepaste infrastructuur

Werken van thuis uit is niet altijd praktisch. Zeker voor zij die geen aparte ruimte ter beschikking hebben met de juiste infrastructuur. Met jonge kinderen die het huis onveilig maken kan het extra lastig zijn om ongestoord te werken. Die ergonomische bureaustoelen in de stille ruimte op kantoor klinken plots zo slecht niet meer 😊

Afwisselen is key

Je thuiskantoor af en toe inwisselen voor een andere plek is dus de boodschap. Wanneer het niet mogelijk is om van bij de klant te werken bestaan er veel alternatieven. Zo ook de co-workingsspaces die enorm in trek zijn bij veel freelancers. Deze zijn de perfecte plaats om samen te zijn met anderen, waar je toch ongestoord en geconcentreerd kan werken. Wanneer je op zoek bent naar een uitvalsbasis tussen Gent en Antwerpen kunnen wij zeker Copperworks aanraden. Een bruisend bedrijfscentrum pal aan het station van Sint-Niklaas. Je vindt er kantoren van verschillende formaten en flexibele werkplekken terug met alle bijhorende faciliteiten.

Ontdek Copperworks

Freelancers? Nee danku! Die zijn te duur voor ons bedrijf!

6 februari 2024 #Geld #Opdrachtgever #Prijs

Een analyse toont aan dat de kosten van freelancers vergelijkbaar zijn met die van vaste en uitzendkrachten, waardoor het kiezen van expertise boven contractvorm essentieel is; GIGHOUSE pleit voor het waarderen van flexibele arbeidsvormen en de inzet van zelfstandige experts.

4 min.
Blog lezen
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

10 oktober 2023 #events #freelancers

De Freelancer Summit biedt freelancers waardevolle kansen voor netwerken, bijscholing en persoonlijke ontmoetingen met matchmakers.

5 min.
Blog lezen

Waarom een niche kiezen als freelancer belangrijk is

18 juli 2023 #freelancers

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je hogere tarieven kan vragen en zinvollere projecten kunt krijgen door de marktvraag te onderzoeken en je vaardigheden te verbeteren.

5 min.
Blog lezen
hr policy

Arbeidsreglement vs. Bedrijfspolicy: zien we nog het bos door de bomen?

12 juli 2023 #freelancers #HR

Arbeidsreglement of bedrijfspolicy? Voor veel HR freelancers is het vaak onduidelijk. Advocatenkantoor A.lex verduidelijkt.

5 min.
Blog lezen

Mijn freelance-activiteit: als natuurlijk persoon of onder een vennootschap?

11 juli 2023 #free #freelancers #verdienen als freelancer

Freelancer in België: Kiezen tussen individu of vennootschap? Ontdek juridische, fiscale en financiële inzichten voor de beste keuze. Praktijkvoorbeeld toont financieel verschil. Slim beslissen met professioneel advies!

5 min.
Blog lezen
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

11 juli 2023 #freelancers

Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen zoals vage scheiding werk/privé, verminderd sociaal contact en onaangepaste infrastructuur. Afwisseling en co-workingsspaces helpen freelancers bij het vinden van balans.

3 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
    [honeypot idnummer]


    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.