fbpx
freelancer CV

5 zaken die je als freelancer beter schrapt op je CV

leestijd: 2min | #freelancers #starten als freelancer | 20 september 2018 | Daan De Bock
Freelancer en op zoek naar een opdracht? Neem dan eerst jouw CV nog eens onder de loep! Deze blijft in veel gevallen van doorslaggevend belang bij het eerste contact met opdrachtgevers. Schrap de volgende don’ts van je CV en verhoog je de kans op een succesvolle samenwerking!

 

1. Je vakantiejob van toen je 16 was

De uitspraak ‘hoe meer ervaring, hoe beter’ klopt niet altijd. Neem in je freelancer CV enkel ervaring op die relevant is voor de niche waarin je een opdracht zoekt. Houd ‘less is more’  hierbij in het achterhoofd.

Als startende freelancer kan het wel opportuun zijn om vakantiejobs te vermelden. Hiermee toon je bedrijven immers dat je ondernemend bent en graag je handen uit de mouwen steekt.

 

2. Je reden van eventuele vroegtijdige stopzetting van vorige opdrachten

In je CV tracht je jezelf een stukje te ‘verkopen’. Door negatieve zaken te benadrukken, raken opdrachtgevers snel afgeschrikt. Wanneer er tijdens het selectieproces toch naar de reden van ontslag gevraagd wordt, antwoord hier dan open en eerlijk op.

 

3. Je hobby’s die net niet zo alledaags zijn…

Iets vermelden over je privé activiteiten is zeker een goed idee! Het vertelt heel wat over jouw persoonlijkheid en geeft een beeld van je bezigheden naast het werkleven. Toch denk je best even na over welke zaken je meegeeft. Zo is het aangeraden om enkel zaken te vermelden die relevant zijn voor de betreffende opdracht. Zo kunnen bepaalde hobby’s een afknapper zijn wanneer deze niet meteen stroken met de overtuigingen van de opdrachtgever of die van het bedrijf.

 

4. “Referenties beschikbaar op aanvraag”

Verspil geen plaats op je CV door dit zinnetje te vermelden. Dit is geen informatie waar de recruiter of opdrachtgever in eerste instantie naar op zoek is. Deze wil eerst meer informatie over jouw skills en vaardigheden inwinnen, niet meteen over wat anderen van je vinden. Wanneer hier in een latere fase naar gevraagd wordt, is het aangeraden om de meest relevante referenties door te geven.

 

5. Leugens

Mensen hebben wel eens de neiging om een ‘leugentje om bestwil’ neer te pennen om zichzelf in een goed daglicht te plaatsen. Doet dit niet! Verleng ook nooit de periode van tewerkstelling, met als doel werkloze periodes te verdoezelen. Verklaar dat ‘gat’ in je CV eerlijk en wees niet bang om hierop afgewezen te worden.

Houd bij het opmaken van je freelancer CV steeds in het achterhoofd dat deze vooral overzichtelijk moet zijn. Maak je CV niet te lang (1 bladzijde is aangeraden) en vermeld geen overbodige informatie. Zo motiveer je de recruiter of opdrachtgever om contact met je op te nemen bij vragen.

 

Heb je al een goede CV, maar vind je geen geschikte opdrachten?

Download de GIGHOUSE-app, geef je wensen door en ontvang freelance opdrachten op maat

Freelancers? Nee danku! Die zijn te duur voor ons bedrijf!

6 februari 2024 #Geld #Opdrachtgever #Prijs

Een analyse toont aan dat de kosten van freelancers vergelijkbaar zijn met die van vaste en uitzendkrachten, waardoor het kiezen van expertise boven contractvorm essentieel is; GIGHOUSE pleit voor het waarderen van flexibele arbeidsvormen en de inzet van zelfstandige experts.

4 min.
Blog lezen
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

10 oktober 2023 #events #freelancers

De Freelancer Summit biedt freelancers waardevolle kansen voor netwerken, bijscholing en persoonlijke ontmoetingen met matchmakers.

5 min.
Blog lezen

Waarom een niche kiezen als freelancer belangrijk is

18 juli 2023 #freelancers

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je hogere tarieven kan vragen en zinvollere projecten kunt krijgen door de marktvraag te onderzoeken en je vaardigheden te verbeteren.

5 min.
Blog lezen
hr policy

Arbeidsreglement vs. Bedrijfspolicy: zien we nog het bos door de bomen?

12 juli 2023 #freelancers #HR

Arbeidsreglement of bedrijfspolicy? Voor veel HR freelancers is het vaak onduidelijk. Advocatenkantoor A.lex verduidelijkt.

5 min.
Blog lezen

Mijn freelance-activiteit: als natuurlijk persoon of onder een vennootschap?

11 juli 2023 #free #freelancers #verdienen als freelancer

Freelancer in België: Kiezen tussen individu of vennootschap? Ontdek juridische, fiscale en financiële inzichten voor de beste keuze. Praktijkvoorbeeld toont financieel verschil. Slim beslissen met professioneel advies!

5 min.
Blog lezen
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

11 juli 2023 #freelancers

Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen zoals vage scheiding werk/privé, verminderd sociaal contact en onaangepaste infrastructuur. Afwisseling en co-workingsspaces helpen freelancers bij het vinden van balans.

3 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
    [honeypot idnummer]


    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.