fbpx
marketing freelancers

Geen tijd voor de marketing van je bedrijf? Schakel eens een freelancer in!

leestijd: 5min | #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers | 29 oktober 2018 | Daan De Bock
Dat elk bedrijf een goede marketingstrategie nodig heeft, is een understatement. Concurrenten liggen op de loer en consumenten stellen steeds hogere eisen. Toch laten heel wat ondernemers hun marketing links liggen. Niet alleen een tijdsgebrek, maar ook een gebrek aan kennis en ervaring vormen een belangrijk struikelblok voor velen. Gelukkig zijn er heel wat marketing freelancers die kunnen bijspringen waar nodig. Hoog tijd voor actie dus!

 

Het belang van marketing

Zolang de zaken goed draaien, klanten tevreden zijn en de facturen tijdig betaald worden, liggen weinig bedrijven wakker van de tekorten in hun marketingstrategie. Vooral kleine bedrijven vinden inspanningen op het vlak van marketing overbodig en laten hun marketing geregeld links liggen.

Pas wanneer de leads opdrogen, de omzet daalt en het aantal negatieve reviews begint te pieken, starten velen met het uitbouwen van hun marketingstrategie. Spijtig genoeg is het dan dikwijls al te laat en moet er een enorme achterstand ingehaald worden. Het is dus belangrijk om de concurrentie voor te zijn en te blijven investeren in een sterk marketingbeleid.

 

Marketing uit de jaren stillekes

Marketing is een zeer evoluerend vakgebied, zeker op het vlak van digitale marketing. Bijblijven is moeilijk en vraagt heel wat tijd en inspanning. Het is dus geen wonder dat heel wat kleine ondernemingen blijven vasthouden aan verouderde marketingtactieken. Dit terwijl de consument zijn lat steeds hoger legt en steeds meer verwacht van bedrijven.  Eén ding is zeker: je marketingtechnieken van de jaren 90 gaan hier niet toe bijdragen.

 

Marketing onderaan je to-dolijst

Bovendien lig je als bedrijfsleider eerder wakker van ontevreden klanten en openstaande rekeningen dan van je marketingbeleid. Het uitbouwen van je marketing zakt dus al snel naar de onderste plaats op je to-dolijst. En laten we eerlijk zijn; dat zijn net de taken waar je nooit toe komt.

 

Laat je bijstaan door een freelancer

Dateert je laatste blogpost nog van vorige maand, is je website in maanden niet geüpdatet of, nog erger, heb je nog geen website? Dan is er duidelijk werk aan de winkel. Gelukkig zijn er heel wat marketing freelancers die kunnen ondersteunen waar nodig.

Een freelancer is een zelfstandige die zeer flexibel ingezet kan worden. Zo kan je al beroep doen op een freelancer voor enkele uren. Op die manier hoef je enkel de gepresteerde uren te betalen en kan je eindelijk werk maken van je marketingstrategie, online aanwezigheid en merkbekendheid.

Bovendien zijn freelancers steeds gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, waardoor je makkelijk de gewenste expertise in huis haalt. Van het opzetten van e-mailcampagnes tot het ontwerpen van een nieuw logo, je kan freelancers inschakelen voor zeer specifieke uitdagingen en projecten. Daarnaast zijn er ook heel wat allround marketeers die kunnen helpen bij de uitbouw van een marketingplan. Dat plan kan je vervolgens op je eigen tempo uitvoeren of opnieuw uitbesteden aan één of meerdere freelancers. Zeer flexibel en helemaal op maat van je wensen dus. Klinkt als muziek in de oren, niet?

 

GIGHOUSE brengt je in contact met de geschikte marketing freelancers!

Terwijl de redenen om een freelancer in te schakelen voor de hand liggen, is het niet altijd makkelijk om de geschikte freelancer te vinden. Gelukkig kan GIGHOUSE je hierbij helpen. GIGHOUSE is gespecialiseerd in het matchen van opdrachtgevers met de geschikte marketeers. Jij beslist welke taken je wil uitbesteden en GIGHOUSE gaat op zoek naar jouw ideale match!
 
Registreer vrijblijvend en krijg feedback binnen de 48u

student freelancer

Freelancen als student? Het kan!

23 november 2022 #freelancers #starten als freelancer

Kan je freelancen als student? Natuurlijk! Bekijk hier welke stappen je moet ondernemen om te kunnen starten als student freelancer.

5 min.
Blog lezen
freelance friendly, wat is het?

Freelance Friendly, wat is het en komt mijn onderneming in aanmerking voor het label?

30 augustus 2022 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

 Een tijdje terug sloegen ondernemersorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen en matchingplatform GIGHOUSE de handen in elkaar om het eerste kwaliteitslabel te ontwikkelen voor bedrijven die correct en gewetensvol samenwerken met freelancers.

7 min.
Blog lezen
Freelance back-end developer

Wat doet een freelance back-end developer?

27 april 2022 #freelancers #skills

Een freelance back-end developer, wat moet ik hier onder verstaan? Welke skills zijn nodig en wat zijn de voordelen als opdrachtgever? Kom het antwoord op deze vragen te weten in deze blog!

5 min.
Blog lezen
Gravensteen Gent

De 5 tofste co-working spaces in Gent

23 maart 2022 #freelancers #tips

Tijdens de lockdown(s) hebben we veel van thuis moeten werken. Begrijpelijk dus dat je je home office wat beu gekeken bent. Maar geen nood! Bij GiGHOUSE gingen we op pad en zochten we unieke co-working spaces in Gent.

7 min.
Blog lezen
Midlancer aan het werk op de computer

Midlancing, wasda?

7 februari 2022 #freelancers #starten als freelancer

Wat is een midlancer? En wat is het verschil met freelancers? Wij zetten alles wat je moet weten over midlancen even op een rijtje.

6 min.
Blog lezen
freelancer

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…