fbpx

Onderbezetting in jouw team? Een freelancer zet je snel op weg

leestijd: 5min | #Opdrachtgever | 13 oktober 2020 | Daan De Bock

De markt zet na maanden van tegenval voorzichtig haar eerste stapjes naar economisch herstel. Daarom is het belangrijk om het najaar van 2020 in te zetten met volle kracht. Maar door het vele thuiswerk en de economische werkloosheid van de voorbije maanden hebben jouw werknemers nog heel wat vakantiedagen over. De welverdiende rust zorgt enerzijds dat jouw werkkrachten weer helemaal opgeladen hun werk kunnen voortzetten maar in de tussentijd draait jouw bezetting op een laag pitje. Hoe zorg je ervoor dat je van 2020 alsnog een succes maakt? We geven je hieronder onze succesformule prijs!

Flexibel talent
Om de hiaten in jouw personeelsbestand op te vangen bestaan er tal van mogelijkheden. Voor bepaalde functies kan je makkelijk een jobstudent inschakelen die voor een bepaalde periode de werkzaamheden van jouw teamlid overneemt. Hoewel deze werkwijze zijn slaagkracht in het verleden al bewezen heeft, is deze niet even succesvol voor elk soort van profiel. Heel wat jobs vergen een uitgesproken expertise. Denk maar aan zeer technische skills zoals bijvoorbeeld het werken met Adobe-pakketten of Outlook-software. Het laatste wat je wil is een lange inwerkfase en veel tijd besteden aan een werkkracht die je tijdelijk komt bijstaan. Maar waar haal je dan wel tijdelijke werknemers die beschikken over de juiste ervaring en plug and play ingezet kunnen worden? Freelancers to the rescue!

Freelancers, partners voor de toekomst.
Freelancers zijn dé geschikte side-kicks om tijdelijk in te zetten in jouw onderneming. Niet alleen beschikken ze over heel wat werkervaring (de gemiddelde freelancer in de GIGHOUSE platform is 40 jaar oud en beschikt over +- 15 jaar ervaring), ze zijn ook nog eens flexibel en snel in te schakelen. Zonder veel moeite draaien ze snel mee met de werkzaamheden van jouw bedrijf. Aangezien het hier om échte ondernemers gaat is de kwaliteit doorgaans zo hoog dat de freelancer voor lange tijd partner wordt van het bedrijf. Zo merken we steeds vaker dat dezelfde freelancer wordt ingezet om zowel de tijdelijke pieken in werkdrukte op te vangen als bijvoorbeeld een zieke of afwezige werknemer te vervangen. Ookbij zwangerschapsverlof zijn freelancers de perfecte oplossing.

Practise what your preach
We zouden natuurlijk zelf van de hamer geslagen zijn als we onze succesformule niet zelf zouden toepassen. Door enkele wijzigingen in onze huidige bezetting en uitval wegens zwangerschap bestaat het GIGHOUSE team momenteel voor 1/3de uit freelancers.
Terwijl freelancers Sylvie en Yasmine enkele dagen in de week mee komen uitbellen om nieuwe relevante opdrachten te vinden, helpt freelancer Thibault mee om onze marketingafdeling te begeleiden in het maken van een nieuwe website. Resultaat? Naast een aangename samenwerking draaien we op 100% en maken we van 2020 alsnog een succes!
Zelf een freelancer inschakelen?
Ben je benieuwd wat een freelancer kan doen voor jouw onderneming of wil je even sparren over de mogelijkheden van bepaalde expert-profielen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we zetten je snel op weg met flexibel talent.

Arbeidsmarkt post-corona

1 juli 2021 #HR #Opdrachtgever

Stilaan evolueert onze maatschappij naar een nieuw normaal. Voor HR betekent dit nieuwe opportuniteiten alsook nieuwe uitdagingen. Hieronder schetsen wij een beeld van de topics die de arbeidsmarkt post-corona zullen bezighouden.

5 min.
Blog lezen

Wat doet een freelance copywriter?

28 april 2021 #copywriting #Opdrachtgever

Heb je altijd al willen weten wat freelance copywriters doen? Lees dan zeker deze blog en ontdek hun meerwaarde voor jouw bedrijf.

3 min.
Blog lezen

Freelancers optimaal en correct onboarden? Deze checklist zet je op weg

26 april 2021 #Onboarden #Opdrachtgever

Samenwerken met freelancers? Investeer dan in een goede onboarding. Dat verhoogt de betrokkenheid stimuleert een optimale samenwerking en komt je projecten alleen maar ten goede.

5 min.
Blog lezen
Freelance grafisch vormgever

Wat doet een Freelance Graphic Designer?

9 april 2021 #Opdrachtgever

Elke bedrijf heeft nood aan zijn eigen kleur, stijl en vormgeving. Freelance Graphic Designers zijn de perfecte oplossing om jouw bedrijf een persoonlijke toets te geven. Lees hier voor welke zaken jij ze kan inschakelen én waarom ze zo waardevol zijn.

5 min.
Blog lezen

HR-trends 2021

21 januari 2021 #Human Resources #Opdrachtgevers

Melanie Deblanc deelt haar blik op de toekomst van HR in 2021. En daar staan freelancers centraal.

5 min.
Blog lezen

GIG Talks Pt.4 – Freelance activiteiten ombuigen?

12 januari 2021 #freelancer #GIG Talks

In de vierde aflevering van de GIG Talks spreken onze freelancers over het al dan niet ombuigen van hun activiteiten.

2 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief