fbpx

Onderbezetting in jouw team? Een freelancer zet je snel op weg

leestijd: 5min | #Opdrachtgever | 13 oktober 2020 | Daan De Bock

De markt zet na maanden van tegenval voorzichtig haar eerste stapjes naar economisch herstel. Daarom is het belangrijk om het najaar van 2020 in te zetten met volle kracht. Maar door het vele thuiswerk en de economische werkloosheid van de voorbije maanden hebben jouw werknemers nog heel wat vakantiedagen over. De welverdiende rust zorgt enerzijds dat jouw werkkrachten weer helemaal opgeladen hun werk kunnen voortzetten maar in de tussentijd draait jouw bezetting op een laag pitje. Hoe zorg je ervoor dat je van 2020 alsnog een succes maakt? We geven je hieronder onze succesformule prijs!

Flexibel talent
Om de hiaten in jouw personeelsbestand op te vangen bestaan er tal van mogelijkheden. Voor bepaalde functies kan je makkelijk een jobstudent inschakelen die voor een bepaalde periode de werkzaamheden van jouw teamlid overneemt. Hoewel deze werkwijze zijn slaagkracht in het verleden al bewezen heeft, is deze niet even succesvol voor elk soort van profiel. Heel wat jobs vergen een uitgesproken expertise. Denk maar aan zeer technische skills zoals bijvoorbeeld het werken met Adobe-pakketten of Outlook-software. Het laatste wat je wil is een lange inwerkfase en veel tijd besteden aan een werkkracht die je tijdelijk komt bijstaan. Maar waar haal je dan wel tijdelijke werknemers die beschikken over de juiste ervaring en plug and play ingezet kunnen worden? Freelancers to the rescue!

Freelancers, partners voor de toekomst.
Freelancers zijn dé geschikte side-kicks om tijdelijk in te zetten in jouw onderneming. Niet alleen beschikken ze over heel wat werkervaring (de gemiddelde freelancer in de GIGHOUSE platform is 40 jaar oud en beschikt over +- 15 jaar ervaring), ze zijn ook nog eens flexibel en snel in te schakelen. Zonder veel moeite draaien ze snel mee met de werkzaamheden van jouw bedrijf. Aangezien het hier om échte ondernemers gaat is de kwaliteit doorgaans zo hoog dat de freelancer voor lange tijd partner wordt van het bedrijf. Zo merken we steeds vaker dat dezelfde freelancer wordt ingezet om zowel de tijdelijke pieken in werkdrukte op te vangen als bijvoorbeeld een zieke of afwezige werknemer te vervangen. Ookbij zwangerschapsverlof zijn freelancers de perfecte oplossing.

Practise what your preach
We zouden natuurlijk zelf van de hamer geslagen zijn als we onze succesformule niet zelf zouden toepassen. Door enkele wijzigingen in onze huidige bezetting en uitval wegens zwangerschap bestaat het GIGHOUSE team momenteel voor 1/3de uit freelancers.
Terwijl freelancers Sylvie en Yasmine enkele dagen in de week mee komen uitbellen om nieuwe relevante opdrachten te vinden, helpt freelancer Thibault mee om onze marketingafdeling te begeleiden in het maken van een nieuwe website. Resultaat? Naast een aangename samenwerking draaien we op 100% en maken we van 2020 alsnog een succes!
Zelf een freelancer inschakelen?
Ben je benieuwd wat een freelancer kan doen voor jouw onderneming of wil je even sparren over de mogelijkheden van bepaalde expert-profielen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we zetten je snel op weg met flexibel talent.

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #freelancer

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen

Wat is een freelancer?

20 september 2021 #freelancer #Opdrachtgever

Er bestaat heel wat onenigheid over de correcte definitie van het begrip 'freelancer'. Benieuwd wat de juiste omschrijving is? Lees dan snel dit blogartikel.

5 min.
Blog lezen
Freelance verloning

Bereken je freelance tarief

20 september 2021 #freelancer

Onzeker over hoeveel jouw freelance tarief moet bedragen? Wij werkten voor jou een handig stappenplan uit om een correcte marktprijs te bekomen.

5 min.
Blog lezen
Tine Dufour tijdens GIG-Talks over open hiring

Wat is Open Hiring®?

31 augustus 2021 #GIG Talks #HR #Onboarden #Opdrachtgever

Hoorde je als HR-manager al over de rekruteringstechniek open hiring? Lees in deze blogpost waarom het al dan niet interessant is om in overweging te nemen.

5 min.
Blog lezen

Arbeidsmarkt post-corona

1 juli 2021 #HR #Opdrachtgever

Stilaan evolueert onze maatschappij naar een nieuw normaal. Voor HR betekent dit nieuwe opportuniteiten alsook nieuwe uitdagingen. Hieronder schetsen wij een beeld van de topics die de arbeidsmarkt post-corona zullen bezighouden.

5 min.
Blog lezen

Wat doet een HR freelancer?

12 mei 2021 #HR #Opdrachtgever

Interesse in hoe HR freelancers kunnen helpen met jouw HR-beleid? Ontdek hun takenpakket en het belang ervan in dit blogbericht.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…