fbpx
De voordelen van freelancen

De 4 grote voordelen van freelancen

leestijd: 2min | #freelancers #starten als freelancer | 24 augustus 2018 | Daan De Bock

1. Vrijheid en flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen van freelancen, is dat je je eigen baas bent. Hierdoor ben je in staat om de perfecte work-life balans uit te bouwen. Het spreekt voor zich dat je als freelancer niet noodzakelijk een 9 to 5 job hebt en dat je je eigen agenda kan beheren. Bovendien heb je zelf de controle over de projecten die je aanneemt. Is een project te moeilijk of wil je even een langere periode rust nemen, dan doe je dit gewoon. Verder brengt deze vrijheid ook met zich mee dat je, indien je van thuis uit werkt, niet gebonden bent aan de regels van een bedrijf vb. woon/werk-verkeer, kantoor policy, dress codes e.d.. Je kan volledig je eigen ding doen!

 

2. Diversiteit

Een freelancer heeft gedurende zijn carrière veel afwisseling. Je kan steeds nieuwe projecten aangaan bij nieuwe opdrachtgevers waardoor je steeds in verschillende sectoren terecht kan komen. Hierdoor doe je een heleboel extra ervaring op tijdens je opdrachten. Ook de werkomgeving van een freelancer kan zeer uiteenlopend zijn. Zo kan er bijvoorbeeld van thuis gewerkt worden, maar ook op kantoor bij de klant of in een co-working space.

 

3. Persoonlijke ontwikkeling

Werken als freelancer biedt de mogelijkheid om, naast je vaste job, bezig te zijn met je echte passie. Je kan je eigen expertisegebied verder uitdiepen en je focussen op de dingen die je echt interesseren. Als freelancer doe je bovendien aan enorme zelfontplooiing. Denk maar aan al die bijkomstige zaken die je plots moet beheren waarvan je vooraf bijna geen kennis had zoals de boekhouding, de website, het klantenbestand, Google Analytics… Maar ook zal je je bezig houden met de verkoop en marketing van jouw dienst. Werken als freelancer biedt je de mogelijkheid om op zoveel diverse domeinen bij te leren, wat het natuurlijk een prachtige bijverdienste maakt!

 

4. Money, money, money…!

Freelancen is dé ideale manier om stevig bij te verdienen. Omdat jij een specialist in je vakgebied bent en de opdrachtgever tijdelijk nood heeft aan deze expertise, heb je als freelancer meestal onderhandelingsmacht over je fee. We kunnen algemeen stellen dat het loon van een freelancer doorgaans aanzienlijk hoger ligt dan dat van reguliere bijverdieners. Maar ook fiscaal zijn er voordelen aan verbonden. Zo kan de freelancer steeds zijn arbeidskosten aftrekken (telefoon, elektriciteit, bureau-artikelen…). Bovendien wordt ook de BTW van je professionele uitgaven terugbetaald.

Aan de slag als freelancer? Dowload de GIGHOUSE-app en ontvang opdrachten op maat!

Freelancers? Nee danku! Die zijn te duur voor ons bedrijf!

6 februari 2024 #Geld #Opdrachtgever #Prijs

Een analyse toont aan dat de kosten van freelancers vergelijkbaar zijn met die van vaste en uitzendkrachten, waardoor het kiezen van expertise boven contractvorm essentieel is; GIGHOUSE pleit voor het waarderen van flexibele arbeidsvormen en de inzet van zelfstandige experts.

4 min.
Blog lezen
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

10 oktober 2023 #events #freelancers

De Freelancer Summit biedt freelancers waardevolle kansen voor netwerken, bijscholing en persoonlijke ontmoetingen met matchmakers.

5 min.
Blog lezen

Waarom een niche kiezen als freelancer belangrijk is

18 juli 2023 #freelancers

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je hogere tarieven kan vragen en zinvollere projecten kunt krijgen door de marktvraag te onderzoeken en je vaardigheden te verbeteren.

5 min.
Blog lezen
hr policy

Arbeidsreglement vs. Bedrijfspolicy: zien we nog het bos door de bomen?

12 juli 2023 #freelancers #HR

Arbeidsreglement of bedrijfspolicy? Voor veel HR freelancers is het vaak onduidelijk. Advocatenkantoor A.lex verduidelijkt.

5 min.
Blog lezen

Mijn freelance-activiteit: als natuurlijk persoon of onder een vennootschap?

11 juli 2023 #free #freelancers #verdienen als freelancer

Freelancer in België: Kiezen tussen individu of vennootschap? Ontdek juridische, fiscale en financiële inzichten voor de beste keuze. Praktijkvoorbeeld toont financieel verschil. Slim beslissen met professioneel advies!

5 min.
Blog lezen
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

11 juli 2023 #freelancers

Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen zoals vage scheiding werk/privé, verminderd sociaal contact en onaangepaste infrastructuur. Afwisseling en co-workingsspaces helpen freelancers bij het vinden van balans.

3 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
    [honeypot idnummer]


    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.