fbpx
De voordelen van freelancen

De 4 grote voordelen van freelancen

leestijd: 2min | #freelancers #starten als freelancer | 24 augustus 2018 | Daan De Bock

1. Vrijheid en flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen van freelancen, is dat je je eigen baas bent. Hierdoor ben je in staat om de perfecte work-life balans uit te bouwen. Het spreekt voor zich dat je als freelancer niet noodzakelijk een 9 to 5 job hebt en dat je je eigen agenda kan beheren. Bovendien heb je zelf de controle over de projecten die je aanneemt. Is een project te moeilijk of wil je even een langere periode rust nemen, dan doe je dit gewoon. Verder brengt deze vrijheid ook met zich mee dat je, indien je van thuis uit werkt, niet gebonden bent aan de regels van een bedrijf vb. woon/werk-verkeer, kantoor policy, dress codes e.d.. Je kan volledig je eigen ding doen!

 

2. Diversiteit

Een freelancer heeft gedurende zijn carrière veel afwisseling. Je kan steeds nieuwe projecten aangaan bij nieuwe opdrachtgevers waardoor je steeds in verschillende sectoren terecht kan komen. Hierdoor doe je een heleboel extra ervaring op tijdens je opdrachten. Ook de werkomgeving van een freelancer kan zeer uiteenlopend zijn. Zo kan er bijvoorbeeld van thuis gewerkt worden, maar ook op kantoor bij de klant of in een co-working space.

 

3. Persoonlijke ontwikkeling

Werken als freelancer biedt de mogelijkheid om, naast je vaste job, bezig te zijn met je echte passie. Je kan je eigen expertisegebied verder uitdiepen en je focussen op de dingen die je echt interesseren. Als freelancer doe je bovendien aan enorme zelfontplooiing. Denk maar aan al die bijkomstige zaken die je plots moet beheren waarvan je vooraf bijna geen kennis had zoals de boekhouding, de website, het klantenbestand, Google Analytics… Maar ook zal je je bezig houden met de verkoop en marketing van jouw dienst. Werken als freelancer biedt je de mogelijkheid om op zoveel diverse domeinen bij te leren, wat het natuurlijk een prachtige bijverdienste maakt!

 

4. Money, money, money…!

Freelancen is dé ideale manier om stevig bij te verdienen. Omdat jij een specialist in je vakgebied bent en de opdrachtgever tijdelijk nood heeft aan deze expertise, heb je als freelancer meestal onderhandelingsmacht over je fee. We kunnen algemeen stellen dat het loon van een freelancer doorgaans aanzienlijk hoger ligt dan dat van reguliere bijverdieners. Maar ook fiscaal zijn er voordelen aan verbonden. Zo kan de freelancer steeds zijn arbeidskosten aftrekken (telefoon, elektriciteit, bureau-artikelen…). Bovendien wordt ook de BTW van je professionele uitgaven terugbetaald.

Aan de slag als freelancer? Dowload de GIGHOUSE-app en ontvang opdrachten op maat!

student freelancer

Freelancen als student? Het kan!

23 november 2022 #freelancers #starten als freelancer

Kan je freelancen als student? Natuurlijk! Bekijk hier welke stappen je moet ondernemen om te kunnen starten als student freelancer.

5 min.
Blog lezen
freelance friendly, wat is het?

Freelance Friendly, wat is het en komt mijn onderneming in aanmerking voor het label?

30 augustus 2022 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

 Een tijdje terug sloegen ondernemersorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen en matchingplatform GIGHOUSE de handen in elkaar om het eerste kwaliteitslabel te ontwikkelen voor bedrijven die correct en gewetensvol samenwerken met freelancers.

7 min.
Blog lezen
Freelance back-end developer

Wat doet een freelance back-end developer?

27 april 2022 #freelancers #skills

Een freelance back-end developer, wat moet ik hier onder verstaan? Welke skills zijn nodig en wat zijn de voordelen als opdrachtgever? Kom het antwoord op deze vragen te weten in deze blog!

5 min.
Blog lezen
Gravensteen Gent

De 5 tofste co-working spaces in Gent

23 maart 2022 #freelancers #tips

Tijdens de lockdown(s) hebben we veel van thuis moeten werken. Begrijpelijk dus dat je je home office wat beu gekeken bent. Maar geen nood! Bij GiGHOUSE gingen we op pad en zochten we unieke co-working spaces in Gent.

7 min.
Blog lezen
Midlancer aan het werk op de computer

Midlancing, wasda?

7 februari 2022 #freelancers #starten als freelancer

Wat is een midlancer? En wat is het verschil met freelancers? Wij zetten alles wat je moet weten over midlancen even op een rijtje.

6 min.
Blog lezen
freelancer

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…