fbpx
Tine Dufour tijdens GIG-Talks over open hiring

Wat is Open Hiring®?

leestijd: 5min | #GIG Talks #HR #Onboarden #Opdrachtgever | 31 augustus 2021 | Amber Verduijn

De druk op de arbeidsmarkt blijft aanhouden en geen enkele sector blijft gespaard van de indringende grip van de schaarste. Van technische profielen, horecawerknemers tot zelfs leerkrachten. Het tekort aan juiste mensen is overal voelbaar. HR-professionals, recruiters en bedrijfsleiders gaan bijgevolg noodgedwongen op zoek naar creatieve oplossingen om het juiste talent aan te trekken. Zo kwamen we terecht bij het gloednieuwe en innovatieve ‘Open Hiring®’. Deze grensverleggende aanwervingstechniek kwam overwaaien vanuit de VS en kent dankzij Divergent ook een eerste pilootproject in België. Tine Defour, arbeidsconsulent bij Divergent, vertelt graag waarom Open Hiring® past in jouw organisatie.

Wat is Open Hiring®?

Open Hiring® is een innovatieve rekruteringstechniek die is overgewaaid uit de Verenigde Staten en nu meer en meer voet aan grond krijgt in Nederland en Vlaanderen. Het is innovatief in die zin dat het haaks staat over hoe we vandaag de dag rekruteren. Het is rekruteren zonder cv, zonder motivatiebrief, zonder sollicitatiegesprek of selectietesten. De werkgever schrijft een vacature uit en een kandidaat kan zich op een wachtlijst registreren als die denkt dat die geschikt is voor de job. Dan wordt de kandidaat die het hoogst op de lijst staat uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en dan kan die opstarten. De job is de ultieme test dus iedereen met goesting kan zich op de lijst zetten.

Voor welke beroepen of bedrijven is Open Hiring® geschikt?

Open Hiring® is voornamelijk geschikt voor functies waarbij vaardigheden grotendeels op de werkvloer kunnen uitgevoerd worden. Denk aan productiearbeiders, schoonmakers of horecapersoneel. Ook bedrijven moeten zich aan een aantal spelregels houden. De vacatures via Open Hiring® kunnen alleen opengesteld worden wanneer het gaat om een job met optie vast en de kandidaat moet vanaf het begin een volwaardig loon ontvangen.

Wat zijn de uitdagingen of valkuilen bij Open Hiring®?

Open Hiring® is voor werkgevers met lef. Zij stellen niet alleen hun deuren open maar moeten ook kandidaten zonder vooroordelen ontvangen. Anderzijds is het geen one way ticket naar luilekkerland voor de kandidaat of ook geen quick fix om goedkoop en snel vacatures in te vullen voor de werkgever. Werkgever en werknemer moeten blijven bewijzen aan elkaar wat ze in hun mars hebben. Er wordt ook getest, geëvalueerd en bijgestuurd, maar dat gebeurt dan vooral op de job. Daarnaast stel je als werkgever een onafhankelijke jobcoach ter beschikking die de behoeftes van werkgever en werknemer op elkaar blijft afstemmen.

Op zoek naar oplossingen voor personeelstekort?

Bij GIGHOUSE kom je snel in contact met de meest geschikte freelancer voor jouw opdracht. Plaats gratis jouw opdracht, geef jouw budget door en omschrijf de door jouw gezochte competenties. Kies bijgevolg jouw juiste match tussen de, door ons, aangeboden geschikte profielen én betaal slechts voor de prestaties die de freelancer heeft geleverd. Transparant en to-the-point! Registreren kan via https://www.gighouse.be/freelancer-zoeken/

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #freelancer

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen

Wat is een freelancer?

20 september 2021 #freelancer #Opdrachtgever

Er bestaat heel wat onenigheid over de correcte definitie van het begrip 'freelancer'. Benieuwd wat de juiste omschrijving is? Lees dan snel dit blogartikel.

5 min.
Blog lezen
Freelance verloning

Bereken je freelance tarief

20 september 2021 #freelancer

Onzeker over hoeveel jouw freelance tarief moet bedragen? Wij werkten voor jou een handig stappenplan uit om een correcte marktprijs te bekomen.

5 min.
Blog lezen
Tine Dufour tijdens GIG-Talks over open hiring

Wat is Open Hiring®?

31 augustus 2021 #GIG Talks #HR #Onboarden #Opdrachtgever

Hoorde je als HR-manager al over de rekruteringstechniek open hiring? Lees in deze blogpost waarom het al dan niet interessant is om in overweging te nemen.

5 min.
Blog lezen

Arbeidsmarkt post-corona

1 juli 2021 #HR #Opdrachtgever

Stilaan evolueert onze maatschappij naar een nieuw normaal. Voor HR betekent dit nieuwe opportuniteiten alsook nieuwe uitdagingen. Hieronder schetsen wij een beeld van de topics die de arbeidsmarkt post-corona zullen bezighouden.

5 min.
Blog lezen

Wat doet een HR freelancer?

12 mei 2021 #HR #Opdrachtgever

Interesse in hoe HR freelancers kunnen helpen met jouw HR-beleid? Ontdek hun takenpakket en het belang ervan in dit blogbericht.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…