fbpx
Open hiring® - Tine Dufour

Wat is Open Hiring®?

leestijd: 3min | #opdrachtgevers #trends | 31 augustus 2021 | Amber Verduijn

De druk op de arbeidsmarkt blijft aanhouden en geen enkele sector blijft gespaard van de indringende grip van de schaarste. Van technische profielen, horecawerknemers tot zelfs leerkrachten. Het tekort aan juiste mensen is overal voelbaar. HR-professionals, recruiters en bedrijfsleiders gaan bijgevolg noodgedwongen op zoek naar creatieve oplossingen om het juiste talent aan te trekken. Zo kwamen we terecht bij het gloednieuwe en innovatieve ‘Open Hiring®’. Deze grensverleggende aanwervingstechniek kwam overwaaien vanuit de VS en kent dankzij Divergent ook een eerste pilootproject in België. Tine Defour, arbeidsconsulent bij Divergent, vertelt graag waarom Open Hiring® past in jouw organisatie.

Wat is Open Hiring®?

Open Hiring® is een innovatieve rekruteringstechniek die is overgewaaid uit de Verenigde Staten en nu meer en meer voet aan grond krijgt in Nederland en Vlaanderen. Het is innovatief in die zin dat het haaks staat over hoe we vandaag de dag rekruteren. Het is rekruteren zonder cv, zonder motivatiebrief, zonder sollicitatiegesprek of selectietesten. De werkgever schrijft een vacature uit en een kandidaat kan zich op een wachtlijst registreren als die denkt dat die geschikt is voor de job. Dan wordt de kandidaat die het hoogst op de lijst staat uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en dan kan die opstarten. De job is de ultieme test dus iedereen met goesting kan zich op de lijst zetten.

 

Voor welke beroepen of bedrijven is Open Hiring® geschikt?

Open Hiring® is voornamelijk geschikt voor functies waarbij vaardigheden grotendeels op de werkvloer kunnen uitgevoerd worden. Denk aan productiearbeiders, schoonmakers of horecapersoneel. Ook bedrijven moeten zich aan een aantal spelregels houden. De vacatures via Open Hiring® kunnen alleen opengesteld worden wanneer het gaat om een job met optie vast en de kandidaat moet vanaf het begin een volwaardig loon ontvangen.

 

Wat zijn de uitdagingen of valkuilen bij Open Hiring®?

Open Hiring® is voor werkgevers met lef. Zij stellen niet alleen hun deuren open maar moeten ook kandidaten zonder vooroordelen ontvangen. Anderzijds is het geen one way ticket naar luilekkerland voor de kandidaat of ook geen quick fix om goedkoop en snel vacatures in te vullen voor de werkgever. Werkgever en werknemer moeten blijven bewijzen aan elkaar wat ze in hun mars hebben. Er wordt ook getest, geëvalueerd en bijgestuurd, maar dat gebeurt dan vooral op de job. Daarnaast stel je als werkgever een onafhankelijke jobcoach ter beschikking die de behoeftes van werkgever en werknemer op elkaar blijft afstemmen.

 

Op zoek naar oplossingen voor personeelstekort?

Bij GIGHOUSE kom je snel in contact met de meest geschikte freelancer voor jouw opdracht. Plaats gratis jouw opdracht, geef jouw budget door en omschrijf de door jouw gezochte competenties. Kies bijgevolg jouw juiste match tussen de, door ons, aangeboden geschikte profielen én betaal slechts voor de prestaties die de freelancer heeft geleverd. Transparant en to-the-point! Registreren kan via https://www.gighouse.be/freelancer-zoeken/

student freelancer

Freelancen als student? Het kan!

23 november 2022 #freelancers #starten als freelancer

Kan je freelancen als student? Natuurlijk! Bekijk hier welke stappen je moet ondernemen om te kunnen starten als student freelancer.

5 min.
Blog lezen
freelance friendly, wat is het?

Freelance Friendly, wat is het en komt mijn onderneming in aanmerking voor het label?

30 augustus 2022 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

 Een tijdje terug sloegen ondernemersorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen en matchingplatform GIGHOUSE de handen in elkaar om het eerste kwaliteitslabel te ontwikkelen voor bedrijven die correct en gewetensvol samenwerken met freelancers.

7 min.
Blog lezen
Freelance back-end developer

Wat doet een freelance back-end developer?

27 april 2022 #freelancers #skills

Een freelance back-end developer, wat moet ik hier onder verstaan? Welke skills zijn nodig en wat zijn de voordelen als opdrachtgever? Kom het antwoord op deze vragen te weten in deze blog!

5 min.
Blog lezen
Gravensteen Gent

De 5 tofste co-working spaces in Gent

23 maart 2022 #freelancers #tips

Tijdens de lockdown(s) hebben we veel van thuis moeten werken. Begrijpelijk dus dat je je home office wat beu gekeken bent. Maar geen nood! Bij GiGHOUSE gingen we op pad en zochten we unieke co-working spaces in Gent.

7 min.
Blog lezen
Midlancer aan het werk op de computer

Midlancing, wasda?

7 februari 2022 #freelancers #starten als freelancer

Wat is een midlancer? En wat is het verschil met freelancers? Wij zetten alles wat je moet weten over midlancen even op een rijtje.

6 min.
Blog lezen
freelancer

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…