Voordelen gighouse

De 3 voordelen van een freelance platform voor opdrachtgevers

leestijd: 5min | #Opdrachtgever | 25 april 2019 | Daan De Bock

De juiste freelancer vinden voor je opdracht is niet altijd even gemakkelijk. Soms twijfel je aan de kwaliteiten of heb je te maken met een ongeldig profiel. Naast de zoektocht naar het ideale profiel komt hier vaak ook een hele administratieve rompslomp bij kijken. Een freelance platform kan de oplossing zijn voor al deze struggles.

1 Freelancers

Het zoeken naar een freelancer met het juiste profiel kan veel sneller gebeuren via een freelance platform. Marktonderzoek heeft uitgewezen dat opdrachtgevers veel waarde hechten aan een kwalitatieve screening van de freelancers. Dit is een van de eerste zaken dat gebeurt bij een freelance platform. Daarbovenop wordt er gebruik gemaakt van een top-notch technologie die garant staat voor een vlotte en correcte geautomatiseerde matchmaking met jouw opdracht. Zo heb je in een mum van tijd een specialist in het vakgebied waar jij naar op zoek bent.

2 Boekhouding

Je hoeft ook geen tijd meer te steken in het opmaken van contracten of in het opvolgen van administratieve processen. Een freelance platform vervult een facilitaire rol en is als het ware een gids in je zoektocht naar en het gebruiken van een freelancer. Daarnaast schept zo een platform ook klaarheid en kan het je doorverwijzen naar specifieke hulpbronnen.

3 Tijd = geld

Door het gebruiken van een freelance platform worden je behoeftes snel ingevuld. Je takenpakket wordt verlicht door het vinden van freelancers en het ondersteunen of overnemen van de administratie. Daarbovenop kan je tal van tips en tricks terugvinden om de werking met freelancers te optimaliseren. Bijvoorbeeld hoe je het maximum kan halen uit een onderhandelingsmarge of hoe je op een correcte manier de samenwerking kan stopzetten.

Bij Gighouse focussen we bij het matchen zeer hard op de cultural fit. Zo zal je niet alleen een freelancer aangeboden krijgen met de juiste kwaliteiten, maar ook een freelancer die matcht met de normen en waarden van jouw bedrijf. Zo kan je meteen van start gaan op dezelfde golflengte.

GIGHOUSE

Binnenkort lanceert GIGHOUSE zijn vernieuwde webapplicatie voor opdrachtgevers. De webapplicatie zal je in staat stellen om gratis je opdrachten te registreren en kwalitatieve freelancers in dienst te nemen. Dit met voldoende aandacht voor zowel de hard skills als cultural fit, wat een duurzame samenwerking tegemoet moet gaan. Het zoeken van freelancers wordt via deze applicatie kinderspel.

GIG talks pt.2 – Financiële impact van Corona

24 november 2020 #GIG Talks

In de tweede episode van de GIG talks spreken onze freelancers over de financiële impact van de coronacrisis.

2 min.
Blog lezen
Gig Talks

GIG Talks pt.1 – Corona crisis

16 november 2020 #GIG Talks

Net voor de aanvang van de tweede coronagolf hebben wij het genoegen gehad om enkele freelancers aangesloten bij GIGHOUSE, uit te horen over de implicaties van Corona op hun leven, carrière en familie. Lees hier ons relaas.

7 min.
Blog lezen

Onderbezetting in jouw team? Een freelancer zet je snel op weg

13 oktober 2020 #Opdrachtgever

Pak de onderbezetting aan in jouw team. Mét freelancers.

5 min.
Blog lezen
Freelancers werken in start-up

WAAROM FREELANCERS DE PERFECTE WERKNEMERS ZIJN VOOR START-UPS

11 augustus 2020 #freelancer #Opdrachtgever

Freelancers alleen aan de slag bij grote bedrijven? Zeker niet! Ontdek hier waarom freelancers de perfecte werknemers zijn voor start-ups.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief