fbpx
freelance platform

De 3 voordelen van een freelance platform voor opdrachtgevers

leestijd: 5min | #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers | 25 april 2019 | Daan De Bock
De juiste freelancer vinden voor je opdracht is niet altijd even gemakkelijk. Soms twijfel je aan de kwaliteiten of heb je te maken met een ongeldig profiel. Naast de zoektocht naar het ideale profiel komt hier vaak ook een hele administratieve rompslomp bij kijken. Een freelance platform kan de oplossing zijn voor al deze struggles.

 

1 Freelancers

Het zoeken naar een freelancer met het juiste profiel kan veel sneller gebeuren via een freelance platform. Marktonderzoek heeft uitgewezen dat opdrachtgevers veel waarde hechten aan een kwalitatieve screening van de freelancers. Dit is een van de eerste zaken dat gebeurt bij een freelance platform. Daarbovenop wordt er gebruik gemaakt van een top-notch technologie die garant staat voor een vlotte en correcte geautomatiseerde matchmaking met jouw opdracht. Zo heb je in een mum van tijd een specialist in het vakgebied waar jij naar op zoek bent.

 

2 Boekhouding

Je hoeft ook geen tijd meer te steken in het opmaken van contracten of in het opvolgen van administratieve processen. Een freelance platform vervult een facilitaire rol en is als het ware een gids in je zoektocht naar en het gebruiken van een freelancer. Daarnaast schept zo een platform ook klaarheid en kan het je doorverwijzen naar specifieke hulpbronnen.

 

3 Tijd = geld

Door het gebruiken van een freelance platform worden je behoeftes snel ingevuld. Je takenpakket wordt verlicht door het vinden van freelancers en het ondersteunen of overnemen van de administratie. Daarbovenop kan je tal van tips en tricks terugvinden om de werking met freelancers te optimaliseren. Bijvoorbeeld hoe je het maximum kan halen uit een onderhandelingsmarge of hoe je op een correcte manier de samenwerking kan stopzetten.

Bij GiGHOUSE focussen we bij het matchen zeer hard op de cultural fit. Zo zal je niet alleen een freelancer aangeboden krijgen met de juiste kwaliteiten, maar ook een freelancer die matcht met de normen en waarden van jouw bedrijf. Zo kan je meteen van start gaan op dezelfde golflengte.

 

Een freelancer zoeken voor jouw bedrijf?

GiGHOUSE screent freelancers grondig en koppelt snel de juiste freelancer aan jouw opdracht. Hierbij houden we rekening met de juiste competenties en een cultural fit met jouw bedrijf. Interesse in een vlotte samenwerking met freelancers? GiGHOUSE zet je snel op weg.

Neem contact op en wij helpen je verder!

student freelancer

Freelancen als student? Het kan!

23 november 2022 #freelancers #starten als freelancer

Kan je freelancen als student? Natuurlijk! Bekijk hier welke stappen je moet ondernemen om te kunnen starten als student freelancer.

5 min.
Blog lezen
freelance friendly, wat is het?

Freelance Friendly, wat is het en komt mijn onderneming in aanmerking voor het label?

30 augustus 2022 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

 Een tijdje terug sloegen ondernemersorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen en matchingplatform GIGHOUSE de handen in elkaar om het eerste kwaliteitslabel te ontwikkelen voor bedrijven die correct en gewetensvol samenwerken met freelancers.

7 min.
Blog lezen
freelance friendly label door Unizo Oost-Vlaanderen en GiGHOUSE

UNIZO Oost-Vlaanderen en GIGHOUSE lanceren samen het “freelance friendly”-label

30 juni 2022 #persbericht

UNIZO Oost-Vlaanderen en GIGHOUSE lanceren samen een kwaliteitslabel voor bedrijven die helemaal “freelance friendly” zijn

5 min.
Blog lezen
Freelance back-end developer

Wat doet een freelance back-end developer?

27 april 2022 #freelancers #skills

Een freelance back-end developer, wat moet ik hier onder verstaan? Welke skills zijn nodig en wat zijn de voordelen als opdrachtgever? Kom het antwoord op deze vragen te weten in deze blog!

5 min.
Blog lezen
Gravensteen Gent

De 5 tofste co-working spaces in Gent

23 maart 2022 #freelancers #tips

Tijdens de lockdown(s) hebben we veel van thuis moeten werken. Begrijpelijk dus dat je je home office wat beu gekeken bent. Maar geen nood! Bij GiGHOUSE gingen we op pad en zochten we unieke co-working spaces in Gent.

7 min.
Blog lezen
Midlancer aan het werk op de computer

Midlancing, wasda?

7 februari 2022 #freelancers #starten als freelancer

Wat is een midlancer? En wat is het verschil met freelancers? Wij zetten alles wat je moet weten over midlancen even op een rijtje.

6 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…