fbpx
Voordelen gighouse

De 3 voordelen van een freelance platform voor opdrachtgevers

leestijd: 5min | #Opdrachtgever | 25 april 2019 | Daan De Bock

De juiste freelancer vinden voor je opdracht is niet altijd even gemakkelijk. Soms twijfel je aan de kwaliteiten of heb je te maken met een ongeldig profiel. Naast de zoektocht naar het ideale profiel komt hier vaak ook een hele administratieve rompslomp bij kijken. Een freelance platform kan de oplossing zijn voor al deze struggles.

1 Freelancers

Het zoeken naar een freelancer met het juiste profiel kan veel sneller gebeuren via een freelance platform. Marktonderzoek heeft uitgewezen dat opdrachtgevers veel waarde hechten aan een kwalitatieve screening van de freelancers. Dit is een van de eerste zaken dat gebeurt bij een freelance platform. Daarbovenop wordt er gebruik gemaakt van een top-notch technologie die garant staat voor een vlotte en correcte geautomatiseerde matchmaking met jouw opdracht. Zo heb je in een mum van tijd een specialist in het vakgebied waar jij naar op zoek bent.

2 Boekhouding

Je hoeft ook geen tijd meer te steken in het opmaken van contracten of in het opvolgen van administratieve processen. Een freelance platform vervult een facilitaire rol en is als het ware een gids in je zoektocht naar en het gebruiken van een freelancer. Daarnaast schept zo een platform ook klaarheid en kan het je doorverwijzen naar specifieke hulpbronnen.

3 Tijd = geld

Door het gebruiken van een freelance platform worden je behoeftes snel ingevuld. Je takenpakket wordt verlicht door het vinden van freelancers en het ondersteunen of overnemen van de administratie. Daarbovenop kan je tal van tips en tricks terugvinden om de werking met freelancers te optimaliseren. Bijvoorbeeld hoe je het maximum kan halen uit een onderhandelingsmarge of hoe je op een correcte manier de samenwerking kan stopzetten.

Bij Gighouse focussen we bij het matchen zeer hard op de cultural fit. Zo zal je niet alleen een freelancer aangeboden krijgen met de juiste kwaliteiten, maar ook een freelancer die matcht met de normen en waarden van jouw bedrijf. Zo kan je meteen van start gaan op dezelfde golflengte.

GIGHOUSE

Binnenkort lanceert GIGHOUSE zijn vernieuwde webapplicatie voor opdrachtgevers. De webapplicatie zal je in staat stellen om gratis je opdrachten te registreren en kwalitatieve freelancers in dienst te nemen. Dit met voldoende aandacht voor zowel de hard skills als cultural fit, wat een duurzame samenwerking tegemoet moet gaan. Het zoeken van freelancers wordt via deze applicatie kinderspel.

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #freelancer

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen

Wat is een freelancer?

20 september 2021 #freelancer #Opdrachtgever

Er bestaat heel wat onenigheid over de correcte definitie van het begrip 'freelancer'. Benieuwd wat de juiste omschrijving is? Lees dan snel dit blogartikel.

5 min.
Blog lezen
Freelance verloning

Bereken je freelance tarief

20 september 2021 #freelancer

Onzeker over hoeveel jouw freelance tarief moet bedragen? Wij werkten voor jou een handig stappenplan uit om een correcte marktprijs te bekomen.

5 min.
Blog lezen
Tine Dufour tijdens GIG-Talks over open hiring

Wat is Open Hiring®?

31 augustus 2021 #GIG Talks #HR #Onboarden #Opdrachtgever

Hoorde je als HR-manager al over de rekruteringstechniek open hiring? Lees in deze blogpost waarom het al dan niet interessant is om in overweging te nemen.

5 min.
Blog lezen

Arbeidsmarkt post-corona

1 juli 2021 #HR #Opdrachtgever

Stilaan evolueert onze maatschappij naar een nieuw normaal. Voor HR betekent dit nieuwe opportuniteiten alsook nieuwe uitdagingen. Hieronder schetsen wij een beeld van de topics die de arbeidsmarkt post-corona zullen bezighouden.

5 min.
Blog lezen

Wat doet een HR freelancer?

12 mei 2021 #HR #Opdrachtgever

Interesse in hoe HR freelancers kunnen helpen met jouw HR-beleid? Ontdek hun takenpakket en het belang ervan in dit blogbericht.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…