fbpx
Voordelen gighouse

De 3 voordelen van een freelance platform voor opdrachtgevers

leestijd: 5min | #Opdrachtgever | 25 april 2019 | Daan De Bock

De juiste freelancer vinden voor je opdracht is niet altijd even gemakkelijk. Soms twijfel je aan de kwaliteiten of heb je te maken met een ongeldig profiel. Naast de zoektocht naar het ideale profiel komt hier vaak ook een hele administratieve rompslomp bij kijken. Een freelance platform kan de oplossing zijn voor al deze struggles.

1 Freelancers

Het zoeken naar een freelancer met het juiste profiel kan veel sneller gebeuren via een freelance platform. Marktonderzoek heeft uitgewezen dat opdrachtgevers veel waarde hechten aan een kwalitatieve screening van de freelancers. Dit is een van de eerste zaken dat gebeurt bij een freelance platform. Daarbovenop wordt er gebruik gemaakt van een top-notch technologie die garant staat voor een vlotte en correcte geautomatiseerde matchmaking met jouw opdracht. Zo heb je in een mum van tijd een specialist in het vakgebied waar jij naar op zoek bent.

2 Boekhouding

Je hoeft ook geen tijd meer te steken in het opmaken van contracten of in het opvolgen van administratieve processen. Een freelance platform vervult een facilitaire rol en is als het ware een gids in je zoektocht naar en het gebruiken van een freelancer. Daarnaast schept zo een platform ook klaarheid en kan het je doorverwijzen naar specifieke hulpbronnen.

3 Tijd = geld

Door het gebruiken van een freelance platform worden je behoeftes snel ingevuld. Je takenpakket wordt verlicht door het vinden van freelancers en het ondersteunen of overnemen van de administratie. Daarbovenop kan je tal van tips en tricks terugvinden om de werking met freelancers te optimaliseren. Bijvoorbeeld hoe je het maximum kan halen uit een onderhandelingsmarge of hoe je op een correcte manier de samenwerking kan stopzetten.

Bij Gighouse focussen we bij het matchen zeer hard op de cultural fit. Zo zal je niet alleen een freelancer aangeboden krijgen met de juiste kwaliteiten, maar ook een freelancer die matcht met de normen en waarden van jouw bedrijf. Zo kan je meteen van start gaan op dezelfde golflengte.

GIGHOUSE

Binnenkort lanceert GIGHOUSE zijn vernieuwde webapplicatie voor opdrachtgevers. De webapplicatie zal je in staat stellen om gratis je opdrachten te registreren en kwalitatieve freelancers in dienst te nemen. Dit met voldoende aandacht voor zowel de hard skills als cultural fit, wat een duurzame samenwerking tegemoet moet gaan. Het zoeken van freelancers wordt via deze applicatie kinderspel.

Wat doet een freelance copywriter?

28 april 2021 #copywriting #Opdrachtgever

Heb je altijd al willen weten wat freelance copywriters doen? Lees dan zeker deze blog en ontdek hun meerwaarde voor jouw bedrijf.

3 min.
Blog lezen

Freelancers optimaal en correct onboarden? Deze checklist zet je op weg

26 april 2021 #Onboarden #Opdrachtgever

Samenwerken met freelancers? Investeer dan in een goede onboarding. Dat verhoogt de betrokkenheid stimuleert een optimale samenwerking en komt je projecten alleen maar ten goede.

5 min.
Blog lezen
Freelance grafisch vormgever

Wat doet een Freelance Graphic Designer?

9 april 2021 #Opdrachtgever

Elke bedrijf heeft nood aan zijn eigen kleur, stijl en vormgeving. Freelance Graphic Designers zijn de perfecte oplossing om jouw bedrijf een persoonlijke toets te geven. Lees hier voor welke zaken jij ze kan inschakelen én waarom ze zo waardevol zijn.

5 min.
Blog lezen

HR-trends 2021

21 januari 2021 #Human Resources #Opdrachtgevers

Melanie Deblanc deelt haar blik op de toekomst van HR in 2021. En daar staan freelancers centraal.

5 min.
Blog lezen

GIG Talks Pt.4 – Freelance activiteiten ombuigen?

12 januari 2021 #freelancer #GIG Talks

In de vierde aflevering van de GIG Talks spreken onze freelancers over het al dan niet ombuigen van hun activiteiten.

2 min.
Blog lezen

GIG Talks pt. 3 – Wat met lopende freelance opdrachten tijdens de lockdown?

2 december 2020 #GIG Talks

Bij heel wat freelancers eindigden begin maart plots heel wat samenwerking als paniekreactie op de corona-crisis. Op welke manier zorgden ze ervoor dat ze toch nog aan de slag konden? Dat lees je in de derde episode van de GIG Talks.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief