fbpx
getuigenis freelancer - Katrien Tordeur

De wondere wereld van freelancers... GIGHOUSE freelancer Katrien getuigt.

leestijd: 3min | #freelancers #getuigenissen | 7 december 2018 | Daan De Bock
Regelmatig overspoelt de media ons met het stijgend aantal freelancers en bedrijven die samenwerken met zelfstandige ondernemers. De overstap naar het zelfstandig statuut kan beangstigend lijken en de continue zoektocht naar nieuwe opdrachten is onbekend terrein. Waarom dan toch de sprong wagen? Ontdek het in de getuigenis van freelancer Katrien Tordeur.

 

Vijf jaar geleden zette Katrien de stap om als zelfstandige aan de slag te gaan. Gebeten en gedreven door de HR wereld, richtte ze haar eenmanszaak ‘Trinity Consulting’ op.

“Sinds mijn 23ste ben ik actief in de HR wereld, gedurende 5 jaar heb ik gewerkt als rechterhand van een minister. Omdat ik het vertrouwen van de minister won kreeg ik al snel voldoende vrijheid. Daardoor besefte ik dat ik heel graag mijn eigen baas was. Op het moment dat mijn periode aan het kabinet ten einde liep, was ik even onwetend ‘wat nu?’, maar al snel nam ik de beslissing om over te schakelen naar het zelfstandig statuut.”

 

Vanwaar de beslissing om deze stap te zetten?

“Ik had voor mezelf uitgemaakt dat ik niet meer in loondienst wou werken. Ik wou mijn eigen baas zijn en vrijheid hebben. Ook ben ik goed in projectmatig werken. Ik ervaar het steeds als een nieuwe uitdaging om actief te zijn op verschillende projecten. Doorheen mijn carrière had ik al heel wat kennis opgedaan, deze wou ik graag op strategisch niveau inzetten in verschillende bedrijven. Al deze zaken even opgesomd, leek het me dus een logische keuze om als zelfstandige aan de slag te gaan.”

 

Hoe ben je aan je eerste opdracht geraakt?

‘Mijn eerste opdracht was een lucky shot! Ik had een bedrijf in gedachten waarmee ik graag een samenwerking wou aangaan. Op een dag trok ik mijn stoute schoenen aan, ben ik binnengestapt bij het bedrijf en heb ik bij de HR verantwoordelijke mijn verhaal gedaan. Een week later ben ik gestart als tijdelijke HR medewerker.’

 

Hoe ervaar jij de continue zoektocht naar projecten? Vind je gemakkelijk geschikte projecten?

“Bij afloop van mijn eerste freelance opdracht, werd ik gecontacteerd door Peak6 (de voorloper van GIGHOUSE). Een combinatie van zelf opdrachten zoeken en opdrachten aangeboden krijgen door GIGHOUSE, zorgt ervoor dat ik nooit lang moet zoeken naar een nieuwe opdracht. Ik ervaar de zoektocht naar nieuwe projecten niet als solliciteren. Ik zie het eerder als samen met bedrijfsleiders nagaan of we voor elkaar iets kunnen betekenen.”

 

Als je vandaag terugblikt naar de voorbije 5 jaar als zelfstandige, wat zijn voor jou dan de voornaamste voor- en nadelen verbonden aan het zelfstandige statuut?

“Voor mij is het allergrootste voordeel mijn vrijheid. Als freelancer sta je in een andere verhouding met je opdrachtgever dan tegenover je baas in loonverband. Ook de variatie in verschillende projecten zou ik niet meer kunnen missen! Ik hou van afwisseling en heb dat absoluut nodig in mijn carrière. De keerzijde hiervan is natuurlijk dat je vaak ’s avonds moet werken om je in te werken in een bepaald project.
Mensen vragen me vaak of ik liever niet wat meer zekerheid heb, maar ik vind niet dat je in een vaste job meer zekerheid hebt dan als freelancer. Ik ben wel een waaghals, een eigenschap die je naar mijn gevoel ergens dient te bezitten als je beslist om als zelfstandige te ondernemen.”

 

Jouw expertisedomein ligt in de HR wereld. Krijg je tijdens een project genoeg ‘feeling’ met het bedrijf en de medewerkers?

‘In de projecten die ik uitvoer is het uiteraard van belang een duidelijk beeld van de organisatiestructuur te hebben en aan te voelen waar de noden van de medewerkers liggen. Zelf heb ik nog nooit moeite gehad om me voldoende in te werken in de bestaande bedrijfscultuur. Ik heb geen nood aan een sterke band met collega’s, wat in de HR wereld meestal al geen evidentie is. Of je nu als vaste medewerker of als freelancer aan de slag gaat, als HR verantwoordelijke maak je meestal geen deel uit van het WhatsAppgroepje onder collega’s waarin de nieuwste roddels verspreid worden.’

Katrien is nog steeds zeer blij met de beslissing die ze 5 jaar geleden nam. ‘Ik ben zeer blij dat ik de stap naar de freelance wereld heb gezet! De bal ligt volledig in mijn kamp: ik neem mijn eigen beslissingen en zorg voor voldoende afwisseling in mijn loopbaan.’

 

Wil je net als Katrien opdrachten voorgesteld krijgen door GIGHOUSE?

 Download de app en ontvang opdrachten!

Freelancers? Nee danku! Die zijn te duur voor ons bedrijf!

6 februari 2024 #Geld #Opdrachtgever #Prijs

Een analyse toont aan dat de kosten van freelancers vergelijkbaar zijn met die van vaste en uitzendkrachten, waardoor het kiezen van expertise boven contractvorm essentieel is; GIGHOUSE pleit voor het waarderen van flexibele arbeidsvormen en de inzet van zelfstandige experts.

4 min.
Blog lezen
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

10 oktober 2023 #events #freelancers

De Freelancer Summit biedt freelancers waardevolle kansen voor netwerken, bijscholing en persoonlijke ontmoetingen met matchmakers.

5 min.
Blog lezen

Waarom een niche kiezen als freelancer belangrijk is

18 juli 2023 #freelancers

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je hogere tarieven kan vragen en zinvollere projecten kunt krijgen door de marktvraag te onderzoeken en je vaardigheden te verbeteren.

5 min.
Blog lezen
hr policy

Arbeidsreglement vs. Bedrijfspolicy: zien we nog het bos door de bomen?

12 juli 2023 #freelancers #HR

Arbeidsreglement of bedrijfspolicy? Voor veel HR freelancers is het vaak onduidelijk. Advocatenkantoor A.lex verduidelijkt.

5 min.
Blog lezen

Mijn freelance-activiteit: als natuurlijk persoon of onder een vennootschap?

11 juli 2023 #free #freelancers #verdienen als freelancer

Freelancer in België: Kiezen tussen individu of vennootschap? Ontdek juridische, fiscale en financiële inzichten voor de beste keuze. Praktijkvoorbeeld toont financieel verschil. Slim beslissen met professioneel advies!

5 min.
Blog lezen
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

11 juli 2023 #freelancers

Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen zoals vage scheiding werk/privé, verminderd sociaal contact en onaangepaste infrastructuur. Afwisseling en co-workingsspaces helpen freelancers bij het vinden van balans.

3 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
    [honeypot idnummer]


    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.