fbpx
freelance activiteiten ombuigen

GIG Talks pt. 4 - Activiteiten ombuigen?

leestijd: 2min | #GiG Talks #GiGHOUSE | 12 januari 2021 | Daan De Bock
Voor onze freelancers is de meest prangende vraag in deze periode ongetwijfeld geweest: “Moet ik mijn activiteiten al dan niet ombuigen?”. Geen eenvoudig vraagstuk. Aan de ene kant worden freelancers gekenmerkt door hun flexibiliteit en snelheid waarop ze kunnen schakelen. Aan de andere kant is het net de uitgebreide expertise die hen zo onderscheidt en waar ze moeilijk afscheid van kunnen nemen. Activiteiten ombuigen is dus geen evidentie. In het nieuws lezen wat dat heel wat werknemers dat wel kunnen en ook doen. Zo zien we vanuit de eventsector heel wat werknemers die tijdelijk meedraaien in de zorgsector. Hoe gingen onze freelancers om met deze materie? Dat lees je in de 4de episode van de GiG Talks.

 

Goochelen met het businessmodel

Heel wat freelancers gooiden het over een andere boeg en goochelden met hun businessmodel. Dat creativiteit key is, staat als een paal boven water. Zonder het meteen over een totaal andere boeg te gooien, is er toch heel wat veranderd bij de freelancers rond de tafel. Caroline verlegde de focus van beurzen naar administratie. Het vormde al een heel klein deel van haar activiteiten maar ze is nu 100% overgeschakeld op freelance administratieve ondersteuning voor ondernemers. “Daarnaast heb ik vooral de tijd genomen om dingen uit te werken voor de toekomst”, aldus Caroline.

 

Voor Thibault en Kora komt hun brede inzetbaarheid goed van pas. Kora: “Ik heb een generalistisch profiel en dat is voor mij in deze periode een groot voordeel. Freelancers met een enge specialisatie kunnen het moeilijker hebben. Ik kan gemakkelijk switchen tussen een ruim scala aan HR-taken en ben daardoor breed inzetbaar. Dat speelt in deze periode wel in mijn voordeel, merk ik.” “Ook ik blijf breed in mijn activiteiten”, zegt Thibault. “Mijn expertise strekt zich uit van marketing tot IT. En dat blijkt een interessante combinatie te zijn. Mijn situatie zou er anders uitzien mocht ik bijvoorbeeld puur bezig zijn met paid advertising. Cruciaal is wel om je flexibel op te stellen.”

 

Voor Kurt is jezelf heruitvinden deel van een leven als freelancer. “Ik werk sinds 2012 als freelancer en ben mezelf al 8 jaar aan het heruitvinden. Los van corona was er sowieso al een trend waarbij bedrijven weinig tijd en budget willen uittrekken voor een onderbouwd concept in hun communicatiestrategie. Ze mikken met beperkte middelen op losse flodders en herhalen dit in het wilde weg. Ik hoop dat bedrijven weer tot inzicht komen dat ze met een duurzame campagne van enkele jaren op lange termijn meer bereiken. Momenteel is de vraag naar strategische hulp bij communicatie zo goed als weggevallen, maar ik heb me ondertussen bijgeschoold op vlak van webdesign en e-commerce”.

 

 

Wil je graag op de hoogte blijven van meer nieuws over GiGHOUSE en de GiG TALKS?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief.
Nieuwsbrief voor freelancers
Nieuwsbrief voor opdrachtgevers

Freelance back-end developer

Wat doet een freelance back-end developer?

27 april 2022 #freelancers #skills

Een freelance back-end developer, wat moet ik hier onder verstaan? Welke skills zijn nodig en wat zijn de voordelen als opdrachtgever? Kom het antwoord op deze vragen te weten in deze blog!

5 min.
Blog lezen
Gravensteen Gent

De 5 tofste co-working spaces in Gent

23 maart 2022 #freelancers #tips

Tijdens de lockdown(s) hebben we veel van thuis moeten werken. Begrijpelijk dus dat je je home office wat beu gekeken bent. Maar geen nood! Bij GiGHOUSE gingen we op pad en zochten we unieke co-working spaces in Gent.

7 min.
Blog lezen
Midlancer aan het werk op de computer

Midlancing, wasda?

7 februari 2022 #freelancers #starten als freelancer

Wat is een midlancer? En wat is het verschil met freelancers? Wij zetten alles wat je moet weten over midlancen even op een rijtje.

6 min.
Blog lezen
freelancer

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen
freelancer

Waar vind ik een freelancer?

27 oktober 2021 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

Hoe vind je nu de juiste freelancer voor jouw bedrijf? Hoewel er voldoende aanbod is, kan het toch een hele opdracht zijn om de juiste match te vinden. Lees hieronder hoe je te werk kan gaan.

4 min.
Blog lezen
Freelancers werken in start-up

Waarom freelancers de perfecte werknemers zijn voor start-ups

20 september 2021 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

Freelancers alleen aan de slag bij grote bedrijven? Zeker niet! Ontdek hier waarom freelancers de perfecte werknemers zijn voor start-ups.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…