fbpx
Gratis tools voor freelancers

5 onmisbare gratis tools voor freelancers

leestijd: 2min | #freelancers #tips | 9 april 2019 | Daan De Bock
Het internet staat vol van gratis online tools die je helpen met het managen van jouw workflow en het vereenvoudigen van je werkprocessen. In de wildgroei aan gratis tools zijn al menig digital natives eindeloos verdwaald. Zie je het bos niet meer door de bomen? Twijfel je of je de zoveelste nieuwe messenger app moet downloaden of je nu al dan niet die beloftevolle time management applicatie moet installeren? Dan geven we je graag een kort overzicht van de enige gratis tools die je als freelancer écht moet hebben in jouw arsenaal.

 

1.Toggl

Toggle is een time tracking applicatie die jou helpt om een exact beeld te krijgen van hoeveel tijd je spendeert aan een bepaalde taak. Voor freelancers die per uur werken is Toggle een belangrijke handlanger. Je zet Toggle aan wanneer je start met de taak en drukt op de knop wanneer je klaar ben. Easy peasy. Bovendien zie je in een overzichtelijk rapport hoe winstgevend jouw projecten zijn, want Time Is Money.

 

2. Trello

Trello is een online tool om projecten te structureren en organiseren. Hoe je dat doet, bepaal je helemaal zelf. Met een druk op de knop maak je gemakkelijk verschillende boards aan. Al jouw taken komen in overzichtelijke kolommen terecht. Taken kan je labelen en voorzien van deadlines (mét meldingen wanneer je taak verloopt). Deel je project op in bepaalde fases, en je opdrachtgever kan handig mee volgen waar de taak zit in de pipeline.

 

3. Calendly

Probeer je een afspraak in te plannen maar blijf je maar heen en weer mailen om de geschikte datum en tijdstip te vinden? Met Calendly loopt dat allemaal een stuk vlotter. Calendly is een online agendasysteem waarmee jouw klanten, leveranciers of partners zelf afspraken kunnen boeken in jouw agenda. Jij stelt op voorhand in welke momenten je beschikbaar bent en Calendly doet de rest. Ook is er een integratie mogelijk met Google, Outlook, Office 365 en iCloud. Op die manier ontstaat er nooit meer een dubbele boeking!

 

4. Slack

Slack is de Whatsapp voor zakelijke berichten. Snel een bericht sturen naar jouw opdrachtgever kan op die manier makkelijk gescheiden worden van jouw privé communicatie. Het handige aan Slack zit hem in de integraties met tools die je al gebruikt. Google Drive, Salesforce, noem maar op. Snel, gebruiksvriendelijk en gratis. Slack is een must!

 

5. Freedom

Gedaan met afleidingen, doelloos surfen op het internet en het dwangmatig checken van je sociale media kanalen. Freedom geef je jouw vrijheid terug. Via deze app blokkeer je makkelijk applicaties die jouw productiviteit in gedrang brengen. Je kiest zelf hoe lang je de apps op jouw telefoon wilt blokkeren en zal merken dat jouw productiviteit in rechte lijn stijgt. Hey wacht eens, de GIGHOUSE-app niet blokkeren hé 😉
 

Wil je ook graag freelancer worden, maar weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen?

 
Klik hier en wij helpen jou stap voor stap.

student freelancer

Freelancen als student? Het kan!

23 november 2022 #freelancers #starten als freelancer

Kan je freelancen als student? Natuurlijk! Bekijk hier welke stappen je moet ondernemen om te kunnen starten als student freelancer.

5 min.
Blog lezen
freelance friendly, wat is het?

Freelance Friendly, wat is het en komt mijn onderneming in aanmerking voor het label?

30 augustus 2022 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

 Een tijdje terug sloegen ondernemersorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen en matchingplatform GIGHOUSE de handen in elkaar om het eerste kwaliteitslabel te ontwikkelen voor bedrijven die correct en gewetensvol samenwerken met freelancers.

7 min.
Blog lezen
Freelance back-end developer

Wat doet een freelance back-end developer?

27 april 2022 #freelancers #skills

Een freelance back-end developer, wat moet ik hier onder verstaan? Welke skills zijn nodig en wat zijn de voordelen als opdrachtgever? Kom het antwoord op deze vragen te weten in deze blog!

5 min.
Blog lezen
Gravensteen Gent

De 5 tofste co-working spaces in Gent

23 maart 2022 #freelancers #tips

Tijdens de lockdown(s) hebben we veel van thuis moeten werken. Begrijpelijk dus dat je je home office wat beu gekeken bent. Maar geen nood! Bij GiGHOUSE gingen we op pad en zochten we unieke co-working spaces in Gent.

7 min.
Blog lezen
Midlancer aan het werk op de computer

Midlancing, wasda?

7 februari 2022 #freelancers #starten als freelancer

Wat is een midlancer? En wat is het verschil met freelancers? Wij zetten alles wat je moet weten over midlancen even op een rijtje.

6 min.
Blog lezen
freelancer

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…