fbpx
Gratis tools voor freelancers

5 onmisbare gratis tools voor freelancers

leestijd: 2min | #freelancers #tips | 9 april 2019 | Daan De Bock
Het internet staat vol van gratis online tools die je helpen met het managen van jouw workflow en het vereenvoudigen van je werkprocessen. In de wildgroei aan gratis tools zijn al menig digital natives eindeloos verdwaald. Zie je het bos niet meer door de bomen? Twijfel je of je de zoveelste nieuwe messenger app moet downloaden of je nu al dan niet die beloftevolle time management applicatie moet installeren? Dan geven we je graag een kort overzicht van de enige gratis tools die je als freelancer écht moet hebben in jouw arsenaal.

 

1.Toggl

Toggle is een time tracking applicatie die jou helpt om een exact beeld te krijgen van hoeveel tijd je spendeert aan een bepaalde taak. Voor freelancers die per uur werken is Toggle een belangrijke handlanger. Je zet Toggle aan wanneer je start met de taak en drukt op de knop wanneer je klaar ben. Easy peasy. Bovendien zie je in een overzichtelijk rapport hoe winstgevend jouw projecten zijn, want Time Is Money.

 

2. Trello

Trello is een online tool om projecten te structureren en organiseren. Hoe je dat doet, bepaal je helemaal zelf. Met een druk op de knop maak je gemakkelijk verschillende boards aan. Al jouw taken komen in overzichtelijke kolommen terecht. Taken kan je labelen en voorzien van deadlines (mét meldingen wanneer je taak verloopt). Deel je project op in bepaalde fases, en je opdrachtgever kan handig mee volgen waar de taak zit in de pipeline.

 

3. Calendly

Probeer je een afspraak in te plannen maar blijf je maar heen en weer mailen om de geschikte datum en tijdstip te vinden? Met Calendly loopt dat allemaal een stuk vlotter. Calendly is een online agendasysteem waarmee jouw klanten, leveranciers of partners zelf afspraken kunnen boeken in jouw agenda. Jij stelt op voorhand in welke momenten je beschikbaar bent en Calendly doet de rest. Ook is er een integratie mogelijk met Google, Outlook, Office 365 en iCloud. Op die manier ontstaat er nooit meer een dubbele boeking!

 

4. Slack

Slack is de Whatsapp voor zakelijke berichten. Snel een bericht sturen naar jouw opdrachtgever kan op die manier makkelijk gescheiden worden van jouw privé communicatie. Het handige aan Slack zit hem in de integraties met tools die je al gebruikt. Google Drive, Salesforce, noem maar op. Snel, gebruiksvriendelijk en gratis. Slack is een must!

 

5. Freedom

Gedaan met afleidingen, doelloos surfen op het internet en het dwangmatig checken van je sociale media kanalen. Freedom geef je jouw vrijheid terug. Via deze app blokkeer je makkelijk applicaties die jouw productiviteit in gedrang brengen. Je kiest zelf hoe lang je de apps op jouw telefoon wilt blokkeren en zal merken dat jouw productiviteit in rechte lijn stijgt. Hey wacht eens, de GIGHOUSE-app niet blokkeren hé 😉
 

Wil je ook graag freelancer worden, maar weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen?

 
Klik hier en wij helpen jou stap voor stap.

Freelancers? Nee danku! Die zijn te duur voor ons bedrijf!

6 februari 2024 #Geld #Opdrachtgever #Prijs

Een analyse toont aan dat de kosten van freelancers vergelijkbaar zijn met die van vaste en uitzendkrachten, waardoor het kiezen van expertise boven contractvorm essentieel is; GIGHOUSE pleit voor het waarderen van flexibele arbeidsvormen en de inzet van zelfstandige experts.

4 min.
Blog lezen
Freelancer summit

3 redenen waarom je aanwezig moet zijn op de Freelancer Summit

10 oktober 2023 #events #freelancers

De Freelancer Summit biedt freelancers waardevolle kansen voor netwerken, bijscholing en persoonlijke ontmoetingen met matchmakers.

5 min.
Blog lezen

Waarom een niche kiezen als freelancer belangrijk is

18 juli 2023 #freelancers

Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je hogere tarieven kan vragen en zinvollere projecten kunt krijgen door de marktvraag te onderzoeken en je vaardigheden te verbeteren.

5 min.
Blog lezen
hr policy

Arbeidsreglement vs. Bedrijfspolicy: zien we nog het bos door de bomen?

12 juli 2023 #freelancers #HR

Arbeidsreglement of bedrijfspolicy? Voor veel HR freelancers is het vaak onduidelijk. Advocatenkantoor A.lex verduidelijkt.

5 min.
Blog lezen

Mijn freelance-activiteit: als natuurlijk persoon of onder een vennootschap?

11 juli 2023 #free #freelancers #verdienen als freelancer

Freelancer in België: Kiezen tussen individu of vennootschap? Ontdek juridische, fiscale en financiële inzichten voor de beste keuze. Praktijkvoorbeeld toont financieel verschil. Slim beslissen met professioneel advies!

5 min.
Blog lezen
copperworks

Waarom 100% thuiswerken geen goed idee is

11 juli 2023 #freelancers

Thuiswerken heeft voordelen, maar ook nadelen zoals vage scheiding werk/privé, verminderd sociaal contact en onaangepaste infrastructuur. Afwisseling en co-workingsspaces helpen freelancers bij het vinden van balans.

3 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief
    [honeypot idnummer]


    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.