fbpx
freelancer

Waarom een freelancer inhuren?

leestijd: 5min | #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers | 8 november 2021 | Amber Verduijn

Nood aan een extra werkkracht? Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Hieronder schetsen we voor jou waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

 

Flexibiliteit, snelheid en vrijheid

De arbeidsmarkt is in beweging. We merken op dat het aantal freelancers blijft stijgen. Nog niet alle bedrijven hebben de stap naar flexibele freelancers durven zetten. Die flexibiliteit zorgt er nochtans voor dat er snel kan geschakeld worden wanneer er nood is aan extra werkkracht. Denk maar aan het uitvallen van een vaste medewerker omwille van een zwangerschap of ziekte of de invulling van een tijdelijk project. Freelancers brengen specifieke kennis met zich mee en je hoeft als bedrijf niemand vast in dienst te nemen.

Door de rechtstreekse communicatie van het bedrijf met de freelancer kan het hele proces snel en efficiënt verlopen. Daarnaast bezorgen de ondernemingsgezindheid en passie van freelancers je snel het gewenste resultaat. Freelancers kunnen immers snel knopen doorhakken en werken niet enkel van 9 to 5. Jij stelt als bedrijf het project voor en de freelancer zet alles op alles om het gewenste resultaat te garanderen.

Als bedrijf kies je zelf wanneer je de samenwerking wenst stop te zetten. Zie je dat de werklast vermindert? Of wens je toch iemand anders in dienst te nemen? Dan kan je de samenwerking met de freelancer stopzetten. De samenwerking is immers op projectbasis en via tijdelijke contracten waardoor je als bedrijf niet verbonden bent aan de freelancer. Ben je daarentegen zeer tevreden over de bijdrage van de freelancer, dan kan je natuurlijk in de toekomst opnieuw voor die persoon kiezen. Op die manier heb je ook het voordeel dat de samenwerking steeds vertrouwder aanvoelt.

 

Haal expertise in huis

Freelancers hebben meestal kennis van een specifiek vak waardoor ze opdrachten binnen die niche gedetailleerd kunnen uitwerken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een marketingexpert of een IT-specialist? Dan vind je in de poule van freelancers zeker mensen met de juiste competenties. Doordat freelancers voor heel wat verschillende bedrijven werken, pikken ze overal wat ervaring en nieuwe inzichten op. Ook het zelfstandig zijn brengt heel wat verantwoordelijkheden met zich mee, wat wijst op het ondernemende karakter van freelancers.

Is je bedrijf toe aan innovatie? Ook dan kan je een freelancer inschakelen. Freelancers kunnen jouw werknemers een stevige portie kennis bijbrengen of helpen bij de implementatie van nieuwe systemen. Daarnaast kunnen freelancers vaak een frisse kijk bieden op bepaalde situaties. Werknemers houden zich immers vaak aan hun vaste patroon.

 

Betaal enkel voor het geleverde werk

Een vaste medewerker in dienst nemen gaat vaak gepaard met heel wat verplichtingen zoals het betalen van socialezekerheidsbijdragen, hospitalisatieverzekeringen, uitbetalingen bij ziekte en meer. Ook de hoge loonkost moet daar nog bijgeteld worden. Hoewel het uurtarief van een freelancer doorgaans hoger ligt dan dat van een vaste werknemer, komt de samenwerking met een freelancer op het einde van de rit toch goedkoper uit. Ook administratief moet er heel wat minder gebeuren. Bovendien kan je per project onderhandelen met de freelancer over de voorwaarden. Door samen te werken met een freelancer betaal je enkel voor werk dat effectief geleverd werd.

 

Motivatie

Freelancers zijn erg gemotiveerd. Goed uitgevoerde opdrachten dragen tenslotte bij tot het uithangbord van de freelancer. Door te bewijzen dat ze vorige projecten tot een succesvol einde gebracht hebben, kunnen freelancers nieuwe opdrachtgevers overtuigen. Ze zullen er dan ook alles aan doen om goede reviews te krijgen. Het is essentieel voor een freelancer om een goed imago te behouden.

Bovendien willen freelancers blijven groeien in hun vak, waardoor jij als bedrijf kan genieten van een gemotiveerde freelancer die steeds up-to-date blijft. Doordat freelancers zelf de controle hebben over welke projecten ze aannemen, beginnen ze steeds met veel goesting aan een nieuw project.

 

Zelf aan de slag met een freelancer?

Wil jij er zeker van zijn dat je de perfect match vindt op basis van talent en skills? Vul dan dit formulier in en onze account managers nemen snel contact op om jou verder te helpen!

 

Bronnen:
https://blog.liantis.be/nl/personeelsbeleid/freelancer-aanwerven-voordelen-nadelen#:~:text=Freelancers%20bieden%20veel%20flexibiliteit,je%20de%20periode%20makkelijk%20verlengen
https://freelancer.nl/blog/freelancer-inhuren

student freelancer

Freelancen als student? Het kan!

23 november 2022 #freelancers #starten als freelancer

Kan je freelancen als student? Natuurlijk! Bekijk hier welke stappen je moet ondernemen om te kunnen starten als student freelancer.

5 min.
Blog lezen
freelance friendly, wat is het?

Freelance Friendly, wat is het en komt mijn onderneming in aanmerking voor het label?

30 augustus 2022 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

 Een tijdje terug sloegen ondernemersorganisatie Unizo Oost-Vlaanderen en matchingplatform GIGHOUSE de handen in elkaar om het eerste kwaliteitslabel te ontwikkelen voor bedrijven die correct en gewetensvol samenwerken met freelancers.

7 min.
Blog lezen
Freelance back-end developer

Wat doet een freelance back-end developer?

27 april 2022 #freelancers #skills

Een freelance back-end developer, wat moet ik hier onder verstaan? Welke skills zijn nodig en wat zijn de voordelen als opdrachtgever? Kom het antwoord op deze vragen te weten in deze blog!

5 min.
Blog lezen
Gravensteen Gent

De 5 tofste co-working spaces in Gent

23 maart 2022 #freelancers #tips

Tijdens de lockdown(s) hebben we veel van thuis moeten werken. Begrijpelijk dus dat je je home office wat beu gekeken bent. Maar geen nood! Bij GiGHOUSE gingen we op pad en zochten we unieke co-working spaces in Gent.

7 min.
Blog lezen
Midlancer aan het werk op de computer

Midlancing, wasda?

7 februari 2022 #freelancers #starten als freelancer

Wat is een midlancer? En wat is het verschil met freelancers? Wij zetten alles wat je moet weten over midlancen even op een rijtje.

6 min.
Blog lezen
freelancer

Waarom een freelancer inhuren?

8 november 2021 #opdrachtgevers #samenwerken met freelancers

Veel bedrijven kiezen steevast voor het aanwerven van een vaste medewerker. Maar waarom niet opteren voor de voordelen van een freelancer? Lees hier waarom het inhuren van een freelancer een slimme zet is.

5 min.
Blog lezen

Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Ik heb de privacy policy gelezen en begrepen.
    Ik wil graag op de hoogte gehouden worden van communicaties over events, sollicitatietips, wedstrijden, surveys, etc…