Back to top

De markt zet na maanden van tegenval voorzichtig haar eerste stapjes naar economisch herstel. Daarom is het belangrijk om het najaar van 2020 in te zetten met volle kracht. Maar door het vele thuiswerk en de economische werkloosheid van de voorbije maanden hebben jouw werknemers nog heel wat vakantiedagen over. De welverdiende rust zorgt enerzijds dat jouw werkkrachten weer helemaal opgeladen hun werk kunnen voortzetten maar in de tussentijd draait jouw bezetting op een laag pitje. Hoe zorg je ervoor dat je van 2020 alsnog een succes maakt? We geven je hieronder onze succesformule prijs!

 

Flexibel talent

Om de hiaten in jouw personeelsbestand op te vangen bestaan er tal van mogelijkheden. Voor bepaalde functies kan je makkelijk een jobstudent inschakelen die voor een bepaalde periode de werkzaamheden van jouw teamlid overneemt. Hoewel deze werkwijze zijn slaagkracht in het verleden al bewezen heeft, is deze niet even succesvol voor elk soort van profiel. Heel wat jobs vergen bepaalde expertise die een onervaren werknemer niet heeft. Denk maar aan zeer technische skills zoals bijvoorbeeld het werken met Adobe-pakketten of Outlook-software. Het laatste wat je wil is een lange inwerkfase en veel tijd besteden aan een werkkracht die je tijdelijk komt bijstaan. Maar waar haal je dan wel tijdelijke werknemers die beschikken over de juiste ervaring en plug and play ingezet kunnen worden? Freelancers to the rescue!

Freelancers, partners voor de toekomst.

Freelancers zijn dé geschikte side-kicks om tijdelijk in te zetten in jouw onderneming. Niet alleen beschikken ze over heel wat werkervaring (de gemiddelde freelancer in de GIGHOUSE datebase is 40 jaar oud en beschikt over +- 15 jaar ervaring), ze zijn ook nog eens flexibel en snel in te schakelen. Zonder veel moeite draaien ze snel mee met de werkzaamheden van jouw bedrijf. Aangezien het hier om echte ondernemers gaat is de kwaliteit doorgaans zo hoog dat de freelancer voor lange tijd partner wordt van het bedrijf. Zo merken we steeds vaker dat dezelfde freelancer wordt ingezet om zowel de tijdelijke pieken in werkdrukte op te vangen als bijvoorbeeld een zieke of afwezige werknemer te vervangen. Ook ter zwangerschapsverlof zijn freelancers de perfecte oplossing.

Practise what your preach

We zouden natuurlijk zelf van de hamer geslagen zijn als we onze succesformule niet zelf zouden toepassen. Door enkele wijzigingen in onze bezetting en uitval wegens zwangerschap bestaat het GIGHOUSE team momenteel voor 1/3de uit freelancers.

Terwijl freelancers Sylvie en Yasmine enkele dagen in de week mee komen uitbellen om nieuwe relevante opdrachten te vinden, helpt freelancer Thibault mee om onze marketingafdeling te begeleiden in het maken van een nieuwe website. Resultaat? Naast een aangename samenwerking draaien we op 100% en maken we van 2020 alsnog een succes!

Zelf een freelancer inschakelen?

Ben je benieuwd wat een freelancer kan doen voor jouw onderneming of wil je even sparren over de mogelijkheden van bepaalde  expert-profielen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we zetten je snel op weg met flexibel talent.